Дитина розбила скульптуру за $132 тисячі. Цю суму вимагають з батьків

— 20 червня 2018, 13:47

Від батьків 5-річного хлопчика з Канзасу вимагають $132 тисячі після того, як їх син розбив скульптуру на виставці у місцевому громадському центрі.

На відео з камер відеоспостережень видно, як маленький хлопчик дотягнувся до скульптури "Aphrodite di Kansas City", і вона падає.

Кількома днями пізніше родина отримала лист зі страхової компанії, яка вимагає $132 тисячі, пояснюючи це тим, що скульптура пошкоджена і не підлягає ремонту.

"Ви маєте наглядати за неповнолітньою дитиною… те, що ви не змогли проконтролювати її, можна вважати недбалістю", – йшлося у листі.

Мама хлопчика Сара Гудман розповіла ABC News, що була здивована та більше того – ображена тим, що її назвали недбалою.

"Вони розглядали це як злочин", – сказала жінка.

Водночас скульптор Білл Ліонс розповів, що створення цього твору мистецтва зайняло у нього два роки життя. Більше того, Білл виставив скульптуру на продаж за $132 тисячі.

Білл самостійно оглянув своє творіння і сказав, що у не має ані можливості, ані бажання ремонтувати його.

Фото ROCK103

У поліції повідомили, що скульптура була закріплена на п'єдесталі і до неї можна було торкатися.

Як повідомляють організатори виставки, на цьому п'єдесталі і раніше стояли скульптури, але такий випадок трапився вперше.

Втім, Гудман переконана, що скульптуру треба було закріпити краще.

Вона також заперечує, що у той момент за дитиною ніхто не слідкував. За її словами, вони просто не потрапили у кадри камери відеоспостереження.

"Ніхто не міг і подумати, що коли ти приходиш у місце, куди запрошені діти, ти маєш турбуватися про те, щоб скульптура за $132 тисячі не впала на твою дитину, – каже Гудман.

Він не навмисно зламав скульптуру. Вона впала на нього. І це небезпечно".

Виплачувати компенсацію Сара Гудман відмовляється.

Міська влада, яка є організатором виставки, висловила надію на те, що страхова компанія і Гудман все ж домовляться про погашення необхідної суми.

Реклама:

Головне сьогодні