Неукраїнським позначило Крим видавництво "Ранок" у книзі про рослинний світ

— 17 серпня 2018, 15:24

Крим – не частина України, так намалювало карту у книзі "Рослинний світ" українське видавництво "Ранок".

Це помітив користувач Facebook Олександр Сапронов, і виклав світлини у мережу.

Для збільшення натисніть на картинку

Згодом український популяризатор науки Антон Сененко звернувся до адміністрації видавництва з вимогою пояснити ситуацію.

Відповідь не забарилася.

Видавництво вибачилось і пообіцяло зняти книгу з продажу:

"Топ-менеджмент видавництва "Ранок" розібрався у ситуації, що склалася. Ми визнаємо, що у книзі використане некоректне колірне рішення щодо позначення різних материків. Країни Євразії мали бути позначені одним кольором, як то Франція, Індія, цілісна Україна та решта країн материка.

Редакція, що випускала книгу, понесе відповідальність за помилку. Книга буде знята з продажу.

У видавництві "Ранок" вдосконалиться технологічний процес, буде впроваджено додатковий аудит макетів книг перед здачею їх у виробництво".

УП.Життя вдалося отримати коментар керівника департаменту дитячої літератури видавництва Наталії Коваль:

"Це відбулося через деяку недбалість роботи редакції, яка готувала цю книгу: вони зосередили більше увагу на текст і не звернули увагу на зображення, де виникла помилка.

Оскільки карта дрібна, могли не додивитися.

Ми не підтримуємо позицій, в яких нас звинувачують. Ми навчальне дитяче видавництво і наша позиція така: Україна цілісна, ніким не розділена, ми турбуємося про території, куди зараз важко дістатися, даючи їм книги для дозвілля чи роботи.

Запроваджений додатковий аудит усієї продукції, яка готується до друку, щоб перевіряли ресурси, з яких беруть матеріал, такі зміни відбулися через цю ситуацію. І це тепер буде нашою звичною практикою.

Так ми також підвищуватимемо професійність нашого складу і стимулюватиме їх розвиток, щоб таких помилок не виникало у майбутньому".

Реклама:

Головне сьогодні