У медвиші Богомольця виконувачі обов’язків ректора звільняють один одного. ДОКУМЕНТИ

Українська правда. — 7 вересня 2018, 14:15

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця продовжує "трясти". Тепер виконувачі обов'язків ректора Юрій Кучин і Ярослав Цехмістер позвільняли один одного.

Як розвивалися події

Увечері 5 вересня ввечері Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію наказу МОЗ про призначення Юрія Кучина в.о. ректора медвишу замість Ярослава Цехмістера (Цехмістер підтримує колишню екс-ректорку Катерину Амосову і є членом її команди).

Тоді ж увечері Цехмістер призначив себе в. о. ректора і видав наказ про розірвання усіх угод, підписаних Юрієм Кучином "за період з 15.09.2018 (яке ще не настало – УП) по 5.09.2018".

А також звільнив Кучина з посади директора Інституту післядипломної освіти.

Фото ukranews.com
Але уже 7 вересня у мережі на сторінці медвишу Богомольця з'явився наказ в.о. ректора Юрія Кучина про звільнення з посади проректора університету Ярослава Цехмістера.

Він датований 03.09. 2018 року, до рішення суду. Уже 5 вересня документ підписав держсекретар МОЗ. Автентичність наказу УП.Життя підтвердили у міністерстві.

ПОЗИЦІЯ КАТЕРИНИ АМОСОВОЇ

Колишня ректорка університету Катерина Амосова розповіла УП.Життя, що наразі НМУ готує юридичну позицію щодо цього і вважає, що документи щодо звільнення Цехмістера підписані заднім числом.

"У законі написано, що МОЗ не погоджує ані призначення, ані звільнення проректорів і деканів.

Це нікчемно. У підписі Янчука (держсекретаря – УП) написано дивне погодження. Там є цікаве речення, що МОЗ погоджує звільнення Цехмістера за дотримання вимог чинного законодавства", зазначила Амосова.

Вона також розповіла про ще один наказ, нібито підписаний Юрієм Кучиним 5 вересня: про скорочення функціональних обов'язків Ярослава Цехмістера.

Наказ про скорочення функціональних обов'язків Цехмістера від 5 вересня

За її версією, в університеті зареєстрований саме цей наказ. Мовляв, наказів про звільнення Цехмістера від 3 вересня в університеті немає.

"Таких листів не зареєстровано в університеті в книзі реєстрації, немає їхніх копій. Там є вихідний номер, а нема вхідного", зауважила Амосова.

Також вона уточнила, що Ярослав Цехмістер продовжує виконувати обов’язки ректора і "зараз працює".

"Є ознаки фейковості. Вони складені заднім числом.

Я тільки це спостерігаю, я не тіньовий управлінець цього університету", – сказала Катерина Амосова.

ПОЗИЦІЯ ЮРІЯ КУЧИНА

У коментарі УП.Життю Юрій Кучин розповів свою версію цих наказів: і про звільнення Ярослава Цехмістера, і про скорочення його обов’язків.

Чинним Кучин вважає наказ про звільнення Цехмістера, датований 3 вересня.

"Ми готували різні накази, щоб застосувати при різних ситуаціях. Наказ про зміну повноважень ми не реєстрували. Може, його зареєстрували уже після того, як мене перестали допускати в приміщення", – припустив він.

Крім того, Кучин зазначив, що не вважає себе звільненим з посади в.о. ректора.

"Вважаю, що мене незаконно не допускають.

Я ознайомлений з наказом про своє звільнення [з посади директора Інституту післядипломної освіти], на момент мого заходу на робоче місце мене зустрів весь відділ кадрів з трудовою книжкою", – зауважив він.

Кучин також додав, що не вважає цей наказ правомірним.

УП.Життя намагається отримати коментар Ярослава Цехмістера і чекає на офіційну позицію МОЗ.

Реклама:

Головне сьогодні