Що ж одягнути, щоб швидше заснути? Думки науковців

— 20 жовтня 2018, 10:00

Вовняна піжама поверх котонової білизни здатна пришвидшити процес засинання на 15 хвилин.

Про це пише видання The Guardian з посиланням на дослідників Сіднейського університету.

Вчені кажуть, вовняний одяг забезпечує хорошу терморегуляцію. Завдяки цьому наше тіло весь час перебуває в "зоні теплового комфорту", а це сприяє якісному сну.

Сіднейські науковці навіть назвали цей матеріал супер-волокном завдяки властивості чудово вбирати вологу.

Особливо це корисно для тих, хто багато пітніє уві сні. Таким людям радять купувати ще й вовняні ковдри.

Фото EdZbarzhyvetsky/Depositphotos

[L]З рекомендаціями Сіднейських вчених погоджується й американська некомерційна організація National Sleep. Вона додала шерстяні вироби до переліку рекомендованих матеріалів для сну. Однак, попереджає про можливу проблему їхнього використання – подразнення та свербіж.

Як альтернативу National Sleep пропонує шовкові піжами та постільну білизну. Серед недоліків цього матеріалу слизька текстура та висока ціна.

Комфортними для сну також назвали фланелеві та бамбукові речі. А ось про сон голяка не згадали ні одні, ні інші науковці.

The Guardian нагадує й про попередні дослідження сну, які свідчать, що надмірна турбота про те, як, де, в чому та за яких умов спати негативно впливає на якість сну. Людина, яка занадто концентрується на дрібницях, не може розслабитися і по-справжньому відпочити.

Для тих, хто не хоче гаяти час роздумами, в чому спати, є рекомендації Національної служби охорони здоров’я США.

У їхній методичці щодо гігієни сну ані слова про матеріал піжам. Натомість, спеціалісти нагадують: ідеальна температура повітря в кімнаті для відпочинку 18-24 градуси за Цельсієм. Домопожуть поринути в сон також темні штори та тиша.

Реклама:

Головне сьогодні