Плата за дитсадок для дітей без реєстрації – порушення Конституції, – МОН

— 21 січня 2019, 10:50

Батьки незареєстрованих в столиці дітей повинні оплачувати їхнє навчання в комунальних дитсадках Києва.

Зазначене рішення столичної міськради набуло чинності 1 січня 2019 року, повідомляє Міністерство освіти та науки України.

Плата за дитсадок для дітей без реєстрації – порушення Конституції

Водночас МОН не згодне з цим рішенням та пояснює, що воно обмежує конституційне право на доступну і безоплатну дошкільну освіту.

Очільниця відомства Лілія Гриневич направила голові КМДА Віталію Кличку лист з проханням переглянути вище згадане рішення Київської міськради.

Міністерство наголошує, що "реєстрація місця проживання чи місця перебування особи або її відсутність не можуть бути підставою для обмеження прав і свобод, передбачених Конституцією, законами чи міжнародними договорами України".

Як приклад МОН наводить аналогічну ситуацію в місті Тернополі, що вже стала предметом судового оскарження.

Так, Тернопільський окружний адміністративний суд визнав незаконним встановлення плати за здобуття дошкільної освіти в закладах дошкільної освіти міста Тернопіль для дітей, які не зареєстровані у ньому (рішення від 07 листопада 2018 року у справі № 1940/1387/18).

Зазначене судове рішення ще не набрало законної сили у зв’язку з його апеляційним оскарженням. Водночас це засвідчує потенційну можливість оскарження в судовому порядку також і рішення Київської міської ради.

Вас також може зацікавити:

Реклама:

Головне сьогодні