Youtube збільшує кількість прихильників теорії пласкої Землі. Чому та що з цим робити

— 20 лютого 2019, 11:46

Соціальні мережі, зокрема YouTube, – це ідеальна платформа для розповсюдження міфів та фейкових новин.

YouTube намагається вжити заходів, щоб покращити ситуацію, але нещодавні дослідження припускають, що кількість прихильників теорії пласкої Землі збільшилась через конспіративні відео, які розміщені у соціальній мережі.

Про це повідомляє engadget.

Фото: Джерело

Доцент із передачі наукової інформації Техаського технологічного університету Ешлі Лендрум стверджує, що 1 з 30 прихильників теорії каже на інтерв’ю, що раніше не вважав Землю пласкою, але потім подивився відео на YouTube, яке просуває цю теорію.

Лендрум зацікавилась цією темою після того, як відвідала у 2017 році найбільшу подію прихильників теорії – щорічну конференцію у Ралі, північна Кароліна.

У 2018 році вона знову поїхала на конференцію та опитала деяких її учасників. Вона стверджує, що якщо людина не дивилась відео на YouTube, то на її думку впливали близькі люди, яких в свою чергу переконали відео з соціальної мережі.

Експерт з питань штучного інтелекту Гульєлм Гаслот написав у своєму Twitter, що штучний інтелект YouTube краще просуває відео, які містять конспіративні ідеї, ніж ті, що базуються на фактах.

Це тому що штучний інтелект мережі став упередженим через невелику кількість активних користувачів.

Це може пояснити, чому штучний інтелект компанії Microsoft, чат-бот Тай, став за добу расистом, бо його фактично "звели з розуму" користувачі Twitter.

Лендрум вважає, що YouTube не робить нічого поганого, але міг би зробити більше для захисту своїх користувачів від дезінформації.

Вона закликала інших науковців зробити власні відео, щоб протистояти теоріям змови.

"Ми не хочемо, щоб YouTube заполонив контент, який переконує людей, що Земля пласка.

Нам потрібні інші відео, які пояснюють чому це не так і що існує безліч шляхів переконатись в цьому самотужки", каже Лендрум.

Вас також може зацікавити:

Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні