Тест

Чи правильно ви зберігаєте продукти в холодильнику. Перевірте і пройдіть ТЕСТ

Чи правильно ви зберігаєте продукти в холодильнику. Перевірте і пройдіть ТЕСТ

Якщо ви неправильно розклали продукти у своєму холодильнику, то можете навіть отруїтися.

Ця "шафа" спеціально влаштована так, що у різних відсіках різні температури, тому деяка їжа може втратити смак, привабливий вигляд, корисні властивості, а то й стати шкідливою для вживання.

Зараз сезон фруктів та овочів, а також харчових отруєнь, тому радимо ознайомитися детальніше із секретами зберігання їжі:

Поки ж вирішили нагадати, які продукти варто тримати у холоді, а яким низькі темпаратури можуть зашкодити.

Пройдіть тест і перевірте свій холодильник!

    +4°C – ідеальна температура, яка має бути в холодильнику.

    У морозильній камері продукти не втрачають своїх поживних властивостей.

    Каструлю з рагу чи супом можна поставити прямо у холодильник.

    Трави варто зберігати на полицях дверцят холодильника.

    На дверцятах треба тримати курячі яйця.

    Молоко, йогурт або будь-який молочний продукт можна зберігати на дверях холодильника.

    Хліб у холодильнику довше лишається свіжим.

    Щоб фрукти та овочі довше були свіжими, їх варто зберігати у поліетиленових пакетах.

    Картоплю завжди зберігають у холоді, щоб не втрачала смак.

    З холодильника помідори смакують гірше, бо температура змінює їхню текстуру.

    Банани теж не дозрівають в холодильнику.

    Кавуни варто охолоджувати перед споживанням.

    Яблука у холодильнику мають лежати окремо від інших фруктів та овочів.

    Авокадо не треба тримати у холодильнику.

    Горіхи не зберігають у холодильнику.

    Шампанське не варто тримати в холодильнику протягом тривалого періоду, бо холод може зруйнувати смак і бульбашки.