Затримують видачу диплому – порушують ваші права. Пояснює МОН

— 19 липня 2019, 12:35

Якщо ви закінчували бакалаврат та збирались вступати до магістратури іншого вишу, ви могли зустрітись вкрай неприємною ситуацією: деканат міг затягувати з видачею оригіналу вашого диплому.

"Мені довелось піти на радикальні заходи. Я просто сіла в деканаті та сказала, що я не вийду звідси, поки не отримаю диплом", – розповідає колишня студентка, яка побажала залишитись анонімною.

Така ситуація порушенням ваших прав.

"Виші повинні своєчасно видавати дипломи своїм випускникам, щоб вони могли вільно обирати заклади для продовження навчання.

Затримка видачі диплома – це обмеження прав випускників, такі ситуації є неприпустимими й обов'язково отримають реакцію з боку МОН", – стверджує на офіційному сайті Міністерства науки та освіти (МОН) гендиректор Олег Шаров.

Фото: michaeljung/Depositphotos

Гендиректор додає, що наразі є невелика кількість звернень щодо затримки видачі дипломів бакалавра та молодшого спеціаліста.

"Останню добу-дві ми отримуємо відповіді, що всі проблеми вирішено, але, тим не менш, скарги є.

Тому я хотів би звернути увагу закладів на те, що обмежувати право вступника подавати документи на вступ до інших вишів є недопустимим і неприйнятним.

У попередні роки ми, на жаль, бачили випадки, коли документи затримували, щоб людина мала можливість продовжити навчання тільки у цьому закладі.

Такі ситуації будуть розглядатися з боку Міністерства, причому досить нетолерантно, оскільки це є обмеженням прав випускника", – підкреслив Олег Шаров.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні