Колишнього регіонала і наймолодшого ректора України хочуть призначити очільником МОН – джерела

Наталiя Бушковська — 3 червня 2020, 16:44

Комітет Верховної ради з питань освіти науки та інновацій на своєму засіданні 3 червня має розглянути прізвища кандидатів на посаду міністра освіти та науки України.

За даними джерел "Української правди. Життя", один із можливих кандидатів – Сергій Шкарлет.

Наші джерела повідомляють, що його рекомендували ректори університетів під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Сергій Шкарлет відомий тим, що балотувався у депутати Чернігівської обласної ради від Партії регіонів.

Також зізнавався в інтерв'ю, що на президентських виборах підтримував Віктора Януковича:

"Політичні орієнтири я обрав ще у 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Не змінив своїх переконань навіть тоді, коли довелося відчути на собі певний тиск тодішньої правлячої партії, яка наполегливо пропонувала отримати її партквиток. Я повністю поділяю погляди і принципи Партії регіонів.

Впевнений, разом з Президентом ми вибудуємо міцну вертикаль влади, яка займатиметься ділом і досягне значних результатів. Ми збудуємо нову Чернігівщину".

У 2015 році балотувався до Чернігівської обласної ради 7-го скликання від Блоку Петра Порошенко (БПП).

Сергій Шкарлет

У 2010 році Сергій Шкарлет був наймолодшим ректором України, очолював Чернігівський державний технологічний університет.

Нагадаємо, що 1 червня член наглядової ради Укрзалізниці Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі повідомляв, що новим міністром освіти та науки може стати доктор фізико-математичних наук Олександра Антонюк.

Наразі обов'язки міністра освіти та науки виконує Любомира Мандзій.

Раніше на співбесіді в Офісі президента щодо посади міністра освіти і науки була народна депутатка від партії "Слуга народу" Юлія Гришина та президент Національної академії педнаук Василь Кремень.

Проте Василь Кремень заперечив плани очолити МОН, а Юлія Гришина ніяк не прокоментувала цю інформацію.

Вас також може зацікавити:

Хто очолить МОН? Лещенко розповідає, кого обговорює фракція "Слуги народу"

Чи скасовуватимуть наукові ступені плагіаторам заднім числом – заступник МОН

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні