Коли стандартна статура – це вже модель "плюс сайз". Що з цим не так. ФОТО

Наталiя Бушковська — 15 липня 2020, 13:21

Як ви би собі уявили модель з категорії "плюс сайз"?

Певно, це має бути повна жінка?

"Ні.

Часто в модельному бізнесі, плюс сайз це просто жінка з нормальною статурою.

Як, наприклад, Елі Тейт Катлер.

Це перша модель "плюс сайз" бренду жіночої білизни Victoria Secret, який довгий час звинувачували у зверхньому ставленні до жінок, які не мають худенької статури.

Елі Тейт Катлер, модель в категорії "плюс сайз"

У багатьох, хто вперше бачить цю красиву жінку та дізнається, що вона працює в категорії "повних моделей", виникає одне питання: а де в неї "плюс сайз"?

Про це пише й український паблік про моду та стиль Cloche.

"Божевілля в тому, що оцей розмір, що на фото вважається великим! Оця неймовірно статна, гарна жінка з підтягнутим тілом, пласким животом, вираженою талією вважається товстою!

Ця жіночна, природна, абсолютно гармонійна фігура вважається другим сортом.

Вона може з'явитися на подіумі та в рекламі тільки під соусом, що вона "Plus Size". Вона не може уособлювати просто жінок, вона може уособлювати тільки товстих жінок.

Поки реклама та модна індустрія транслюватимуть думку, що оце жіноче тіло це товсте тіло, вони цим калічитимуть нові й нові генерації дівчат та жінок.

Бо спроби втратити вагу, яка є нормальною і природною для твого типу тілобудови, ще ніколи ні до чого хорошого не призвели", пише авторка блогу.

Цікаво, що в деяких випадках в модельній індустрії жінка, що носить британський розмір 8 (європейський 36) вже може вважатись моделлю лише для категорії плюс сайз.

Як розповідає виданню BYRDIE інша модель, Еліана Сукоенінг, коли вона була у другому британському розмірі (30 європейський), то агенти все одно казали їй скинути декілька сантиметрів на стегнах.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Elianah Davi Sukoenig (@elianah_s) 4 Вер 2019 р. о 5:13 PDT

"Поява моделей під гаслом Plus Size не є справжньою перемогою бодіпозитиву. Перемога бодіпозитиву буде тоді, коли такі жінки не називатимуться "моделями великого розміру", а називатимуться просто моделями", пише Cloche

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні