8-річний хлопчик, якого знайшли у київському метро, не ходить до школи – омбудсмен

Катерина Хорощак — 24 травня 2021, 15:26

8-річний хлопчик, якого столичні поліцейські знайшли у метро, не ходить до школи, і, ймовірно, його родина перебуває у складних життєвих обставинах.

Про це Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у аудіокоментарі Радіо НВ, який опублікувала у Facebook.

"Поліцейські почали розбиратися з цією родиною. Вони виявили ознаки, що ця родина у складних життєвих обставинах знаходиться. Цьому хлопчику – 8 років, а він не ходить до школи. Наразі вже поліція говорить про те, що треба складати протокол і на батька", – розповіла Денісова.

Також омбудсмен уточнила, що це не перший випадок, коли поліція складає адмінпротокол на маму, а не на батька, який в той час знаходився з дитиною.

"У нас в суспільстві є стереотип, що за безпеку дитини і її виховання відповідає виключно мати. Але я завжди наголошую, що це – принцип рівності прав і батька, і матері", – сказала Денісова.

Фото: Нацполіція

Нагадаємо, у київській підземці поліція знайшла хлопчика, який блукав сам, розшукала його батьків та склала адмінпротокол на маму.

З’ясувалося, що мама пішла по справах і залишила хлопчика вдома на батька, а той пішов з дому, щоб її знайти.

Користувачів соцмереж обурив той факт, що поліцейські склали протокол на матір, яка прийшла забрати малого, а не на батька.

Вас також може зацікавити:

Поліція покарала маму, бо та лишила сина на батька, але хлопчик пішов шукати її. Правоохоронці пояснюють, чому

Cуд оштрафував жінку, син якої прогуляв майже 700 уроків

Школярка невдало пожартувала з поліцією, тепер батьків притягнуть до відповідальності

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Також ми ведемо корисний Telegram-канал "Мамо, я у шапці!".

Реклама:

Головне сьогодні