Екстрасенси, негативна енергія та духовне зцілення: в Бразилії жінка обдурила матір на 142 мільйони доларів

Михайло Загородній — 11 серпня 2022, 18:20

У Бразилії жінка виманила у матері твори мистецтва на 142 мільйони доларів за допомогою химерної схеми з екстрасенсами, містикою та "духовним зціленням".

82-річна Женев'єва Богічі є вдовою покійного колекціонера мистецтва, у спадок їй дісталась значна сума грошей, витворів мистецтва та коштовностей, повідомляє Reuters.

48-донька вдови Сабіна Колл Богічі придумала "містичну схему" для того, аби привласнити неймовірний спадок її батька.

Поліція викрила та заарештувала жінку, при цьому слідство виявило цілу мережу екстрасенсів та шахраїв, які виманювали роботи відомих художників Бразилії зі спадкової колекції.

Фото: Reuters

Читайте також: У Британії знайшли античний камінь, на якому намалювали пеніс та назвали людину "гівнюком"

Афера розпочалась у 2020 році, коли до 82-річної Женев’єви звернувся екстрасенс із начебто пророцтвом про неминучу смерть її доньки.

Після цього жінку почали возити і до інших "віщунів", які, використовуючи інформацію від донки, змушували вдову перераховувати кошти на "духовне лікування".

Донька та її спільники під час спіритичних сеансів виявляли в будинку 82-річної жінки "прокляті картини", які також "забирали на лікування".

"Сабіна та її спільник, який вдавав з себе екстрасенса, забирали картини з дому матері, стверджуючи, що вони є проклятими негативною енергією, про яку потрібно молитися", – розповів офіцер поліції Ріо-де-Жанейро Гілберто Рібейро.

Усього таким чином було викрадено 16 картин, зокрема роботи відомих бразильських художників, таких як Сісеро Діаш, Рубенс Герхман і Альберто Да Вейга Гіньяр, та інших.

13 з них поліції вдалось знайти, однак 3 вдалось вивезти до Аргентини та продати в музеї Буенос-Айресу, картини досі не знайшли.

Читайте також: На Львівщині скажена куниця покусала трьох жінок

Реклама:

Головне сьогодні