Тест

"Майкрософт Україна" не скаржився у МВС на ex.ua

Про це прес-служба компанії повідомила "Українській правді. Життя" з посиланням на керівника департаменту захисту інтелектуальної власності "Майкрософт Україна" Юрія Омельченка.

"Майкрософт України" не є безпосереднім ініціатором перевірки ex.ua. Однак цей ресурс відомий у світі як один з найбільших піратських сайтів, тому такий результат був закономірним", - йдеться у повідомленні.

"Варто зазначити, що переважна частина піратського контенту на цьому ресурсі - це відео, музика, а не програмне забезпечення. У той же час рівень піратського програмного забезпечення в Україну залишається високим - 86%. І Україні, як і раніше входить у першу десятку країн з найвищим рівнем піратства", - кажуть у компанії.

Як відомо, міліція закрила популярний файлообмінник ex.ua 31 січня. За словами МВС, ресурс було закрито після піврічного розслідування справи, яку було ініційовано міжнародними компаніями ("Adobe Systems Inc.", "Microsoft Corporation", "Graphisoft Inc." та ін.. програмні продукти яких упродовж тривалого часу незаконно розповсюджувались через веб-сайт "ЕХ.ua")