Харківський виш збирається запровадити IT-освіту для поранених військових

— 24 липня 2014, 15:06

Це - IT-курси: військовим запропонують перевчитися на розробників, тестувальників, фахівців з інтернет-маркетингу і т.д.

Про це AIN.UA розповіла глава кафедри інформаційних систем ХНЕУ професор Ірина Золотарьова.

У проекті бере участь і IT-бізнес: його підтримують "Майкрософт Україна", Telesens, NIX Solutions та інші. Передбачається, що слухачі курсів зможуть пройти стажування в IT-компаніях, а потім - можливо, влаштуватися туди на роботу. Навчати військових будуть викладачі харківського вузу, фахівці IT-компаній будуть проводити майстер-класи та консультації.

"Будемо відбирати хлопців, дивитися на їх підготовку, і залежно від цього вирішувати, що робити далі", - розповідає голова Telesens Едуард Рубін.

Тривалість та формат проведення курсів поки узгоджуються з Міносвіти та обласним департаментом освіти. Коли ці питання будуть вирішені, вуз оголосить правила набору і проведе попередню зустріч з військовими, охочими навчатися на курсах.

Учасники програми також хочуть задіяти центр зайнятості для цієї роботи, адже не всі можуть стати IT-фахівцями, а головною метою програми є реабілітація постраждалих військових.

Поки що IT-компанії, які хочуть взяти участь у програмі, а також інші зацікавилися програмою можуть зв'язатися з її координатором Іриною Золотарьової за адресою [email protected].

Реклама:

Головне сьогодні