Тест

Харків'янин створив сайт, де можна отримати інформацію про безвізові країни

Програміст з Харкова вирішив допомогти своїм співвітчизникам з вирішенням проблеми отримання віз і об'єднав всю доступну інформацію про візи та умови для мандрівників від різних країн на одному сайті, пише Ain.ua.

Сервіс, як це часто буває, народився в результаті особистої необхідності. "Літо закінчується, а у відпустці я ще не був. Вирішив подивитися, куди можна поїхати, не напружуючись отриманням віз. Хотілося чогось простого і наочного. Не знайшов. Довелося зробити. JavaScript + LeafLetJS + з вікіпедії завантажив дані для громадян України і Росії. Якщо хтось знає хороший ресурс для Білорусі, Грузії та інших російськомовних регіонів - дайте знати - додам", - розповів харків'янин.

Скористатися сервісом дуже легко. Для цього потрібно лише вказати, з якої ви країни (на карті вона буде виділена фіолетовим кольором), а потім просто дивитися по карті, куди ви можете податися зі своїм громадянством: зеленим кольором виділені країни, для приїзду в які вам віза не буде потрібна, жовтим - ті, в яких умови не надто суворі, а червоним - доведеться йти в посольство.

Для білорусів сервіс поки не працює, оскільки розробник перебуває у пошуку достовірних джерел інформації про візи для громадян цієї країни.