Microsoft представила Windows 10

— 1 жовтня 2014, 10:26

В неї повернувся звичний багатьом користувачам функціонал кнопки "Пуск", а також рядок пошуку файлів і папок, пише AIN.ua

Ще одне серйозне нововведення полягає в тому, що нова операційна система буде уніфікованою для всіх пристроїв. Систему можна буде встановити на будь-який гаджет – Xbox, комп'ютер, телефон, планшет чи будь-який інший пристрій.

Для перемикання між класичним інтерфейсом управління та інтерфейсом для сенсорного екрану використовуватиметься нове рішення Continuum. Для всіх цих пристроїв буде створений єдиний магазин додатків.

Microsoft також анонсувала кілька нових інструментів, яких не було в попередніх версіях Windows.

Наприклад, додаток Snap дозволяє працювати відразу з чотирма додатками одночасно, крім того з'явилася підтримка декількох робочих столів.

Додалася і нова кнопка управління завданнями, яка дозволяє побачити всі запущені програми і файли, а також швидко переключитися між ними. Що стосується вартості системи, то вона поки не озвучена. До цього в західній пресі висувалися припущення, що вона буде безкоштовною для власників ліцензії на Windows 8.

Втім, від демонстрації системи до її повноцінного запуску пройде ще чимало часу.

Windows 10 надійде в продаж тільки в другій половині 2015 року. Але попередню технічну версію ОС можна буде скачати вже сьогодні.

Microsoft пропонує розробникам ПО і досвідченим користувачам взяти участь в програмі тестування системи Windows Insider Program.

У Microsoft стверджують, що Windows 10 відрізняється підвищеною стійкістю до зломів, крадіжки інформації та фішингу.

Система використовує сховища і розбивку даних на рівні додатків і файлів і тим самим забезпечує захист інформації незалежно від того, як вона передається - з планшета чи ПК на USB-накопичувач, електронною поштою чи через хмару.

Реклама:

Головне сьогодні