Googlе створить пігулку, яка шукатиме в організмі рак

— 29 жовтня 2014, 14:30

Пацієнт ковтатиме пігулку з наночастками розміром в одну тисячну від розміру еритроцита. Надходячи в кров, вони сигналізуватимуть про наявність ранніх маркерів різних хвороб.

Про це пише The Independent з посиланням на Wired.

Пристрій для спостереження за магнітними часточками може мати вигляд браслета. Інформація з нього зможе передаватися безпосередньо лікареві.

"Ці малі часточки йдуть собі та спілкуються, тоді ми скликаємо їх і питаємо: "Агов, що ви бачили? Не знайшли раку? Бачили щось схоже на бляшку, що може спричинити інфаркт? Бачили надлишок натрію?", - розповів керівник проекту Ендрю Конрад.

Використання такої технології є цілком безпечною для людини, стверджують розробники. Наночасточки згодом виводитимуться з сечею.[L]

Проект нині перебуває на ранній стадії, проте компанія сподівається, що він здійснить революцію в галузі подолання таких хвороб як рак, котрі часто виявляються лише після появи симптомів, коли для лікування вже запізно.

Як відомо, серед інших цікавих проектів підрозділу Googlе Х – створення контактних лінз, за допомогою яких діабетики відстежуватимуть рівень глюкози.

Реклама:

Головне сьогодні