Учені: фільми в 3D корисні для мозку

— 25 травня 2015, 15:53

Попередні дослідження показали, що перегляд фільмів у 3D не приносить кіноманам набагато більше задоволення, ніж у звичайному 2D. Є люди, в котрим після такого сеансу взагалі болить чи паморочиться голова.

Але британські науковці з'ясували: кіно в 3D – корисне.

Про це пише The Guardian.

Цікавий експеримент провели нейробіолог Патрік Фаган із Голдсмітського коледжу та професор Брендан Вокер із Thrill Laboratory. У тих добровольців, котрі подивилися фільм у 3D, дослідники помітили покращення здатності до обробки інформації на 23%. Швидкість реакції зросла на 11%. "Розумовий сплеск" тривав до 20 хвилин.

"Ці результати мають більше значення, ніж може здатися. Фактом є те, що люди тепер живуть довше, і в похилому віці відбувається помітне зниження когнітивної функції мозку, і це може знижувати якість життя. Ще не було настільки слушного часу для того, щоби пошукати шляхів покращення мозкової діяльності", - пояснюють учені.

"Початкові результати цього дослідження вказують на те, що 3D-фільми потенційно можуть відігравати позитивну роль у вповільненні зниження цієї функції", - зазначають вони.

Окрім цього, на думку Фагана та Вокера ефект від 3D міг би стати в пригоді хірургам, боксерам чи, наприклад, тенісистам. Вони б могли дивитися кіно перед важливою операцією чи матчем.

Реклама:

Головне сьогодні