В Україні відкрився сучасний біофармацевтичний науково-виробничий комплекс

— 17 червня 2015, 11:47

Біофармацевтичний НВК "Біофарма" було збудовано за кошти – понад 40 млн доларів США – українських та іноземних інвесторів за рекордно короткий термін – 1,3 роки, повідомляє прес-служба МОЗ.

Завод був спроектований міжнародною інжиніринговою компанією з Німеччини, яка має великий досвід роботи у фармацевтичній галузі та відповідає сучасним нормативним вимогам і вимогам GMP, обладнаний сучасним італійським обладнанням, яке відповідає вимогам міжнародних стандартів якості ISO 9000 та екологічного менеджменту ISO 14001.

Цей комплекс – один з найпотужніших і найсучасніших у Східній Європі. Передбачається, що з його запуском створиться близько 300 робочих місць.

Під час відкриття також було закладено символічну капсулу у фундамент другої черги НВК – майбутній завод-фракціонатор, в який буде інвестовано понад 30 млн доларів США.

Він більше, ніж втричі розширить існуючі виробничі потужності компанії з переробки плазми крові, які на сьогодні складають 90 тон на рік.

Будівництво заводу дозволить на 100% забезпечити населення України вітчизняними препаратами з плазми крові, що за своєю якістю конкурують з імпортними аналогами, але є доступнішими за ціною.

Більше того, це стимулюватиме проведення реформ, насамперед активний розвиток служби крові в Україні.

Завод вироблятиме такі лікарські засоби як імуноглобулін, альбумін та фактор VIII.

Виробництво цих препаратів буде здійснюватися за власною технологією, яка розроблена науковою лабораторією компанії "Біофарма", що успішно пройшла експертизу спеціалізованого німецького інституту вакцин і біологічних лікарських засобів ім. Пауля Ерліха.

Під час заходу керівництво компанії "Біофарма" передало Міністру охорони здоров’я Сертифікат благодійної допомоги на передачу лікарських засобів власного виробництва загальною вартістю 1 млн грн для забезпечення потреб Міністерства оборони України.

Медикаменти будуть використані для лікування поранених бійців АТО.

Реклама:

Головне сьогодні