Мешканець Кам'янця-Подільського створив "автобусний" додаток із розкладом, цінами та місцями

— 25 серпня 2015, 14:31

У процесі створення, він зрозумів, що йому дуже не вистачає онлайн-табло рейсів місцевого автовокзалу. Пошук по українському App Store не дав результатів, і розробник взявся вирішити проблему самостійно, пише AIN.ua.

Спочатку розклад автобусних рейсів Андрій планував впровадити як додаткову функцію до свого туристичного додатку. Однак у процесі створення, зрозумів, що зупинятися тільки на своєму місті - особливого сенсу немає, і базу можна без проблем розширити на інші українські міста.

Таким чином, народився окремий додаток busOnline з можливістю перегляду всіх автобусних рейсів по Україні.

Перша версія вже доступна в App Store і включає в себе такі дані по рейсам: час від'їзду і прибуття; ціна на квиток в касі; вільні місця; перевізник; статус на даний момент; назва автомобіля перевізника.

Купувати квитки через додаток можна, адже його основна функція на даний момент - оперативне інформування. Поки що busOnline можна завантажити безкоштовно, але вже з наступної версії його вартість складе 0,99 доларів США.

Оперативні дані про розклади автовокзалів додаток отримує від однієї з фірм, яка має доступ до бази даних вокзалів. Назва фірми Андрій поки не розголошує, але планує з нею глибшу співпрацю надалі.

На даний момент в базу додатки входить більше 200 автовокзалів України. У другій версії розробник обіцяє видалити дрібні баги. Надалі планується додати сервіс продажу квитків, але Андрій зізнається, що до цього етапу ще далеко.

Реклама:

Головне сьогодні