Чилійські студенти створили велосипед, який неможливо вкрасти. Фото. Відео

— 6 серпня 2015, 11:12

Мовляв, вони винайшли "невкрадальний" велосипед, повідомляє CNN.

На створення такого велосипеду, студента з Чилі надихнула крадіжка його транспортного засобу. Тому і з'явився велисипед зі спеціальною рамою, яка "складається" за 10 секунд.

Рамка має механізм "роздвоєння", що дозволяє "обернути" велосипед навколо будь-якого дерева. Єдиний спосіб вкрасти його - розпиляти. Але це зробить велосипед непридатним для їзди, а отже і не цікавим для злочинців.

Наразі група підприємців отримала замовлення на 300 велосипедів.

22-річний Крістобаль Кабелло, 22-річний Андрес Рой Еггерс та 23-річний Хуан Хосе Монсалве залишили своє навчання в університеті, аби повністю віддатися проекту.

Для інветицій, вони обрали краудфандінг. Зібрали необхідну суму через сайт Indiegogo. "Бо це найпростіший спосіб створити продукт у світі", - пояснює Кабельо.

Наразі вони вже продали 197 велосипедів. Приблизно половину замовили клієнти у Сполучених Штатах. Третина "поїхала" у Європу. Були також замолення з Австралії, Гонконгу та Нової Зеландії. І лише 15% велосипедів було продано у Чилі.

За словами Кабельйо, європейські та північноамериканські покупці готові витрачати більше на хорший велосипед, бо вища "культура їзди на велосипеді". Вартість перших велосипедів склала 400 доларів за одиницю. Пізніше ціна виросла до 500 доларів США та зросте ще до 600, в залежності від місця купівлі.

Реклама:

Головне сьогодні