У Чернівцях запрацювали вуличні ліхтарі на сонячних батареях

— 28 вересня 2015, 15:24

Загалом у місті буде встановлено 30 таких автономних LED світильників, що працюють на сонячних батареях.

Як йдеться на офіційному веб-порталі міста, нові світильники, що працюють на сонячних батареях, буде встановлено в громадських місцях, біля дитячих майданчиків.

Крім того, у місті збираються ремонтувати мережу вуличного освітлення. В її рамках буде демонтовано світильники з натрієвими лампами та на їх місці встановлено 1200 світлодіодних.

За словами міського голови Олексія Каспрука, нововстановлені ліхтарі знизять споживання електроенергії в мережі зовнішнього освітлення міста та створять більш комфортні умов для чернівчан та туристів.

Нещодавно у Франції прийняли закон, який зобов'язує комерційні організації створювати на дахах своїх будівель сади чи сонячні панелі.

Як відомо, українець Валерій Самойлов збудував цілий будинок, який економить енергію. Для утеплення Валерій використав чисту целюлозу, а підлога підігрівається від печі на дровах. Відтак узимку тут досить тепло.

Обігрів будинку впродовж трьох опалювальних сезонів обійдеться всього у 2 тисячі гривень. Сім`я Самойлових невдовзі очікує поповнення, тож господар вирішив добудувати ще один купол.

А ще раніше, дніпропетровські студенти гірничого інституту презентували автомобіль, що працює на сонячній енергії.

Без дозаправки машина "бігає" годину, після чого, потрібно, щоб вона постояла під сонцем хвилин 15-20. За цей час батареї зарядять акумулятор - і можна далі відправлятися в дорогу.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні