Українські вчителі викладають за допомогою "Зоряних воєн" і гри Minecraft

— 5 березня 2016, 11:30

9 березня на форумі Microsoft E2 Educator Exchange, де щороку визначають найбільш інноваційних освітян, вони представлять свої проекти, у яких вдалося поєднати традиційну педагогіку і новітні технології.

Зокрема, викладачі українських шкіл продемонструють, як популярні ігри Minecraft та Little Big Planet стають новими освітніми платформами.

Серед учасників з України журі відібрало до фіналу проекти Нінель Бардакової з Ліко-школи, викладача Європейського колегіума Віктора Клименка, педагога Кіровоградського Колегіуму Маргарити Калюжної та її колеги Ірини Таран та Оксана Личковська з Britannica School, повідомляє прес-служба компанії "Майкрософт Україна".

Викладач Технічного ліцею при Національному університеті "КПІ" Ярослав Киричков вийшов до фіналу, бо вигадав навчати школярів програмуванню на Java Script за мотивами кіноепопеї "Зоряні війни".

"Є американська традиція проводити "Годину коду" – урок, присвячений програмуванню. Він започаткований IT-гігантами, у тому числі компанією Microsoft. Його підтримує навіть Барак Обама. Його мета – навчити дітей писати програми. Саме для цього заняття я готував проект", – розповідає вчитель.

Ярослав хотів зробити навчання максимально простим, щоби діти не лише грали, а й спробували написати власну гру.

Ті, хто не був присутній на уроках, міг долучитись до роботи класу дистанційно.

Найперше, що зробив викладач, – знайшов вже намальованих персонажів із "Зоряних воєн" на міжнародній платформі Code.org, розповів про них своїм учням 7, 8 та 9 класів і продумав схему їхньої самостійної роботи так, щоби майбутні розробники звикали працювати майже без допомоги вчителя.

Презентація проекту Ярослава Киричкова

Кожен із дітлахів створив гру, де дрони і джедаї ганялися один за одним, збирали бали та переходили на наступний рівень.

Після того, як робота була завершена, школярі анонімно зберегли посилання на свої ігри, щоби їхні однокласники змогли оцінити, чи сподобалась вона їм.

Своїми оцінками вони ділились в онлайн-опитуванні, яке і визначило найкращі версії.

Ця робота принесла Ярославові перше місце на національному етапі і третє – на міжнародному конкурсі Microsoft MIXathon Challenge, що дозволило йому стати фіналістом конкурсу E2.

"Багато дітей дивилися цей фільм, їм було цікаво створити щось подібне. Саме вийшла сьома частина епопеї. Окрім того, на сьогоднішній день IT – це перспектива. Треба дати дітям шанс, тому ми підтримуємо їхню digital-освіту", – пояснив Ярослав Киричков.

Подивитися презентацію проекту можна на сайті конкурсу.

На форумі також проведуть конкурс на кращу спільну роботу – Educator Challenge, де викладачі у командах обговорять проблеми навчального процесу і запропонують інноваційні ідеї для їх подолання.

Більшість учасників форуму є експертами мережі Microsoft Innovative Educator – міжнародної спільноти, яка працює над розвитком ідей для кращого навчання. Загалом до мережі MIE входять 3700 вчителів, серед яких 44 українці.

Глобальний форум Microsoft E2 вже вдруге збирає вчителів-новаторів.

Реклама:

Головне сьогодні