Тест

"Розумний" навушник-перекладач зібрав $1,7 млн пожертв за кілька днів

Кампанія триває усього кілька днів, однак розробка вже привернула увагу понад 7800 інвесторів.

"Загубитися у перекладі може будь-хто, хто подорожує. Саме так народилася ідея навушника-перекладача. Waverly Labs знаходиться на перетині мобільних технологій та машинного перекладу, пропонуючи прототип першого розумного навушника-перекладача.

Використовуючи останні технології у розпізнаванні мов, автоматичний переклад і переваги технології, яку можна взяти з собою, наш навушник дозволяє його господареві розмовляти різними мовами, але розуміти одне одного. Простими словами, коли одна людина говорить, інша слухає її своєю мовою", — повідомили розробники.

Спочатку проект мав намір зібрати усього 75 тисяч доларів, однак вже перевиконав цей план на 2380%.

Враховуючи, що для підтримки розробки лишається ще місяць, передбачити можливу суму пожертв важко.

Передбачається, що пристрій працюватиме з відповідним додатком на мобільному телефоні. Він перекладатиме навіть тоді, коли телефон не буде під'єднано до інтернету.

Розробники обіцяють, що до розмови зможуть приєднатися й інші учасники, незалежно від того, якою мовою вони розмовляють. Для цього існуватиме окремий конференц-модуль.

Тим часом динамік телефона зможе транслювати вашу мову для усіх присутніх у кімнаті людей без розумних навушників.

Перші мови мають бути доступними у травні 2017 року: англійська, іспанська, французька, італійська та португальська. Згодом планують додати німецьку, російську, арабську та ще кілька мов.

Спеціальні мікрофони глушитимуть сторонні звуки, виокремлюючи мову співрозмовника.

Повідомляється, що у розробці серед іншого бере участь інженер, фахівець з робототехніки MIT та NASA Джейнам Шах.

У травні 2016 року про винахід писав американський Forbes, назвавши навушник обіцяним винаходом із фантастичної саги "Зоряний шлях" (Star Trek).