На Марс – через 6 років. Ілон Маск розповів, як колонізує планету і скільки це коштуватиме

— 28 вересня 2016, 11:20

Свій амбітний план польотів на планету Маск представив на Міжнародному астрономічному конгресі в Гвадалахарі (Мексика), пише The Guardian.

Зараз винахідних стверджує, що перші польоти можна буде зробити вже у 2022 році – це на три роки раніше, ніж він анонсував раніше.

Він також має намір поселити на Марсі мільйон людей, аби врятувати від вимирання. На його думку, у людства сьогодні є 2 основні шляхи.

[L]"Перший – ми лишаємося на Землі назавжди і тоді неминуче вимремо. Альтернативний варіант – стати цивілізацією, яка освоїть космічний простір та мультипланетним видом", – сказав Маск.

Щоб досягти цієї мети, Маск розповів про багатоступеневу систему запуску й транспортування, яка має прискорювач, на зразок Falcon 9, який SpaceX уже успішно випробувала – тільки набагато більшу.

Вона має 42 двигуни, її довжина – 77,5 метра, а діаметр – 12 метрів.

Засновник SpaceX запевнив, що корабель називатиметься "Золоте серце" ("Heart of Gold") – на честь повісті Дугласа Адамса "Путівник Галактикою" ("The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy").

Він вміщатиме 100 осіб, разом з їх багажем і витратними матеріалами. Кожна ракета буде вирушати у космос один раз на 26 місяців, перша з них доставить на Марс завод з виробництва палива, який будуть розбудовувати уже на планеті.

Ілон Маск також анонсував, що колонізація Марсу займе 40-100 років. За цей час планують здійснити 10 тисяч польотів.

Вартість перельоту на Марс, за словами винахідника, становитиме менше 200 тисяч доларів на людину, але можливо з часом ця цифра становитиме навіть 100 тисяч доларів - Маск планує знижувати вартість поїздки, щоб якомога більше людей долучилися до освоєння планети.

Ілон Маск також анонсував, що колонізація Марсу займе 40-100 років. Фото ted.com

Він додав, що до 2035 року на Марс можна буде долетіти за 80 днів.

У своїй презентації Маск також описав систему, завдяки якій паливо може бути синтезоване на Марсі з води і вуглекислого газу, а потім повертатися на Землю.

Щоб зробити доступнішими польоти, винахідник запропонував два шляхи отримання прибутку – відправка вантажів та астронавтів на Міжнародну космічну станцію і запуск супутників,  які вже є частиною бізнес-моделі SpaceX.

Реклама:

Головне сьогодні