Астрономи "намалювали" найдетальнішу карту Чумацького Шляху

— 21 жовтня 2016, 13:27

Для цього астрономи із Німеччини та Австралії протягом декількох років збирали дані щодо близько десяти мільярдів окремих точок, пише сайт CNN.

Вони досліджували водень – найпоширеніший елемент у просторі і основний компонент зірок і галактик.

Карта Чумацького Шляху показує концентрацію зірок і карликових галактик по всьому небу. Наприклад, Магелланові Хмари можна побачити у нижньому правому куті.

Карта Чумацького Шляху показує концентрацію зірок і карликових галактик по всьому небу. Наприклад, Магелланові Хмари можна побачити у нижньому правому куті

"Ми змогли зробити зображення цілого неба, яке багато в чому більше, ніж сума його окремих частин. Нова карта дає нам більш когерентний вид на небо і дозволяє краще зрозуміти Чумацький Шлях", – зазначає Лістер Стейвлі-Сміт з Міжнародного центру радіоастрономії досліджень (ICRAR).

[L]У свою чергу Наомі МакКлюр-Гріффітс з Австралійського національного університету (АНУ) вказує на те, що дослідження вперше показало дрібні деталі структур між зірками в Чумацькому Шляху.

"Видно як з'являються дуже маленькі газові хмари, щоб протягом мільярдів років перетворитися на зірки", – сказала вона, додавши, що карта буде використовуватися для відповіді на великі питання про Чумацький Шлях і сусідні галактики.

"Як Чумацький Шлях буде отримати новий газ, щоб продовжити формування зірок? Де всі маленькі карликові галактики, які повинні оточити наш Чумацький Шлях? Далі буде цікаво", – сказала вона.

Карта містить 400 мільярдів окремих зірок та шлях у 180 000 світлових років.

Наша Сонячна система знаходиться на відстані 27000 світлових років від центру Галактики, де знаходиться надмасивна чорна діра.

Нова карта є останнім прикладом величезних досягнень, зроблених в астрономії в останні роки, завдяки новим телескопам і методів обробки даних.

Реклама:

Головне сьогодні