Уряд направить 1,6 млрд грн на купівлю автобусів та підтримку шкіл у регіонах

— 16 листопада 2016, 16:00

Більша частина з цих коштів, 1 598 873 800 гривень, була взята з нерозподілених видатків освітньої субвенції на 2016 рік. повідомляє МОН.

"Перерозподіл цих коштів освітньої субвенції, що складають більш ніж півтора мільярда гривень, дасть нам змогу суттєво підтримати українську освіту: запобігти виникненню заборгованості по заробітній платні перед працівниками шкіл та з оплати комунальних послуг й енергоносіїв",– наголосила міністр освіти Лілія Гриневич.

Завдяки перерозподілу коштів, на поточні видатки та на оновлення матеріально-технічної бази українські школи отримають 815 896 600 гривень.

[L]Для придбання шкільних автобусів, оснащення шкіл комп'ютерами та мультимедійними засобами навчання, впровадження технологій енергозбереження перерозподілом передбачено 300 мільйонів гривень.

Окремо 300 мільйонів гривень також передбачені на оснащення засобами навчання шкіл із поглибленим вивченням природничих та математичних предметів та опорних закладів.

200 мільйонів гривень виділено на закупівлю автобусів для підвезення учнів до опорних шкіл.

Як і раніше, придбання автобусів здійснюватиметься на засадах співфінансування 70% – із державного бюджету, а 30% – із місцевих бюджетів.

Реклама:

Головне сьогодні