Найдивовижніші краєвиди з висоти пташиного польоту

Архіпелаг та спіральна дамба, створені людиною, стародавні міста, "очі" моря та льодовик, що утворився від сліз згорьованої дівчини - поглянути на всі ці дивовижі з висоти пташиного польоту радить туристичний портал Lonely Planet.

На островах штучного архіпелагу The World, що поблизу Дубай, ОАЕ, планувалося облаштувати дорогі курорти. Утім світова фінансова криза пригальмувала грандіозне будівництво. Навіть ходили чутки, що насипні острови в формі земних континентів потроху занурюються в море, пише lonelyplanet.com.

Якщо дивитися на нього з повітря, архіпелаг - справді дивовижне видовище, хоча й доволі химерне. Здається, наче тут попрацював якийсь лиходій з манією величі зі стрічок про Джеймса Бонда, зазначає видання.

Заборонене місто, розташоване в центрі Пекіна, колись слугувало оселею для імператорських династій Мін та Цин. Воно було замкнене для решти світу протягом 500 років. Правителі нечасто полишали його стіни, тим паче, що все, чого вони лише могли забажати, в місті було.

На те, щоб оглянути весь комплекс, із його 800 будівлями, може забракнути цілого дня - тож, імовірно, краще подивитися на нього саме згори.

Блакитні діри - це підводні провалля, утворені ерозією. Завдяки своїй глибині вони мають темний колір та, якщо дивитися згори, скидаються на очі моря.

Найглибшою з них є Блакитна діра Діна, що на Багамах, її глибина становить 203 метри.

Блакитна діра Діна

Національний парк Пурнулулу розташований на території Західної Австралії. Про красу цього місця світ дізнався після оприлюднення фото, зроблених із повітря в 1980-х роках. Це мережа ярів, скель, ущелин та гребенів зберігає чимало стародавніх поховань та зразків мистецтва аборигенів.

Сіро-помаранчевим гірським утворенням хребта Бангл-Бангл за мільйони років ерозія надала незвичної форми вуликів.

Льодовик Франца-Йозефа мовою тубільців маорі звався Ka Roimata o Hine Hukatere ("Сльози дівчини лавини"). За легендою, його "наплакала" дівчина, коханий якої трагічно загинув.

Місцеві туроператори пропонують захопливі мандрівки гелікоптером, під час яких можна не лише згори поглянути на дивовижу, а й висадитися на сам льодовик.

Базальтова спіральна дамба, що в американському штаті Юта, є витвором скульптора Роберта Смітсона. Довжина її становить 460 метрів, дамба то занурюється під воду, то виринає, й чорний базальт тепер прикрашають інкрустації соляних кришталиків.

Базальтова спіральна дамба

Старовинне місто Баган, М'янма, сьогодні є однією з найвизначніших пам'яток Південно-Східної Азії. Розташоване воно на березі річки Іраваді та налічує більше 4 тисяч храмів, ступ та монастирів.

Піднявшись на світанку в небо над Баганом на повітряній кулі, можна насолодитися дивовижним краєвидом та поглянути згори на ранкову метушню місцевих базарів.

У центральній частині Туреччини знаходиться Каппадокія - з її ущелинами, скельними монастирями, кам'яними стовпами, утвореними ерозією, та зубцями, що нагадують фортеці або левів. Не дивно, що Каппадокія є одним зі світових центрів повітроплавання, поглянувши вранці в небо, можна побачити цілі зграї куль.

Площа Святого Петра (Piazza San Pietro), Ватикан, була закладена в 1656-1667-му роках за наказом Папи Александра VII-го. За задумом архітектора Берніні, її величні колонади з 284 колон, увінчані 140 статуями святих, мали втілювати в собі "материнські руки церкви".

Розмір площі становить 340 та 240 метрів. Поглянути на неї згори можна, піднявшись на верхівку собор Святого Петра.

Геогліфу Уффінгтонський білий кінь, на думку експертів, виповнилося вже 3 тисячі років. У цій крейдяній фігурі є щось котяче, проте саме так зображували коней на монетах Залізного віку. Імовірно, малюнок має відношення до стародавньої кельтської богині конярства Епони. Щоб Уффінгтонський кінь не зник, як це заледве не сталося в ХІХ-му сторіччі, він потребує постійного догляду.

Фото theworld.ae, Вікіпедії, oneillci, edwin.11, Flickr (maxim.sokolovskiy, Darren Hodgson, crayolamom).

Реклама:

Головне сьогодні