Вересневі подорожі: від малолюдного Середземномор’я до весняної Патагонії

Відсутність натовпу туристів, надмірної спеки чи холоду, а ще нижчі ціни - ось чому туристичний портал Lonely Planet називає вересень найкращим місяцем для подорожей.

Щоправда, для більшості людей він, навпаки, означає повернення до навчання, роботи та нудного повсякдення. Проте ви не пошкодуєте, якщо підете проти течії та наважитесь на осінню пригоду, пише lonelyplanet.com.

Європа

У Франції та Італії наплив туристів уже вщух, а місцеві мешканці з новими силами повернулися після свого серпневого відпочинку. Ресторани та готелі відчиняються, черги до атракціонів невеликі, а ціни, на честь "напівсезону", починають падати.

Італійська Тоскана

Погода в Західній Європі лишається лагідною, а пляжі Середземномор'я - такими ж сонячними. В країнах Балтики, Скандинавії та Росії буде прохолодніше, але з цим легко впоратися кількома додатковими шарами одягу. Туреччина зачарує довгими прогулянками пляжем або польотами на повітряній кулі над Каппадокією.

Каппадокія

Північна та Центральна Америка

Сполучені Штати, Канада й Мексика, ймовірно, найдивовижніші саме восени. Літній натовп туристів залишив Нову Англію та Нову Шотландію, а це означає - більше лобстерів та вільного місця на узбережжях та в національних парках.

Осінь у Йосмітському Національному парку, Каліфорнія

Туристи виїжджають із Квебеку, центральної Канади та Середнього заходу США якраз у сезон збирання врожаю, тож варто відвідати фермерські базари. Дітлахи вже повернулися за парти, тож такі популярні міста як Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Сан-Франциско, Вашингтон та Ванкувер оглядати буде зручніше, ніж протягом літа чи під час різдвяної метушні.

Багато хто чув про красу листопаду в Новій Англії, але мало кому відомо, що вересень - найкращий місяць для поїздки в Техас та Глибокий Південь.

Пляжі Мексики без літніх відпочивальників видаються незвично малолюдними. Пустелі вже не такі гарячі, й екскурсії по них стають значно приємнішими.

Мексиканський порожній пляж

Туристи зазвичай уникають поїздок до Центральної Америки в вересні, аби не потрапити туди в розпал сезону дощів. Але, з іншого боку, це найкращий час для серфінгу на серйозних хвилях, а ще для того, щоб милуватися дикою природою, пробудженою мусонами.

Азія

Китай та Японія також найкращі саме в вересні. Майже нестерпні влітку спека та вологість пішли на спад, на Сході прохолодно та приємно. Практично всі туристичні атракціони продовжують працювати. Мешканці Пекіну вже лізуть до своїх шаф по светри, а жителі Шанхая й досі тішаться теплими вечорами.

Шанхай

Південну Азію охолодили мусони, отже, саме час відвідати Шрі-Ланку чи Індію. Зниження туристського попиту позначається на цінах на проживання та транспорт.

Туристичний сезон у Південно-східній Азії ще не в розпалі, вона поступово висихає після сезону дощів. Це означає, що насолоджуватися сноркелінгом, дайвінгом чи просто засмаганням вам не заважатимуть ані високі ціни, ані натовп люду.

Непал

Перед великим напливом туристів ви так само ще маєте шанс встигнути полазити горами Непалу та Центральної Азії.

Африка та Середній Схід

Туристи, що добре відпочивали в Іспанії, Марокко, Тунісі та Єгипті в серпні, вже поїхали, отже, натовпу на пляжах та базарах уже немає. Так само немає кращого часу, щоб відвідати Ізраїль та Ліван.

Пляж у Марокко

Гості Західної, Східної та Центральної Африки в вересні уникнуть палючої спеки сезону посухи, але й не змокнуть під зливами справжнього сезону дощів. Це якраз чудовий момент аби поспостерігати за дикою природою континенту.

Південна Америка

Від парку Даріен до Вогняної землі, Південна Америка в вересні розквітає. На теплій півночі помірний сезон посухи інколи розбавляють дощики, на холодній півночі тане лід, і Патагонія зігрівається.

Нова Зеландія

Австралія й Нова Зеландія в вересні буквально перестрибують від зими в весну, стає значно тепліше та сонячніше. Сніг у горах Нової Зеландії ще не розтанув, що дає можливість чудово покататися на лижах.

Реклама:

Головне сьогодні