Журнал Forbes назвав найбільш стресові міста Америки

Найбільш стресовим містом Сполучених Штатів Америки, за висновками журналу Forbes, є Лос-Анджелес. До Топ-15 населених пунктів, де мешканці найбільше потерпають від негараздів із роботою, високих цін, забрудненого повітря та заторів на дорогах, також увійшли Нью-Йорк, Чикаго та Вашингтон.

Чотири з найстресовіших міст Америки розташовані в "золотому" штаті Каліфорнія, пише Forbes.

Для того, щоби скласти цей рейтинг, видання звело докупи дані стосовно якості життя в 40 найбільших міських статистичних районах та стосовно рівня безробіття станом на липень. Далі, пам'ятаючи про те, що причиною стресу може бути не лише відсутність роботи, а й її надлишок, журнал взяв до уваги середню кількість робочих годин мешканців кожного міста.

Крім того, були враховані такі фактори як ціни на нерухомість, вартість життя, вміст озону в повітрі, щільність населення та наявність скупчення транспорту в місті.

"Пасажири громадського транспорту можуть зазнавати більшого стресу, ніж льотчики-винищувачі під час бою", - зауважує керівник Інституту стресу, що в Атланті, Кетлін Холл.

Іще на позицію міста в рейтингу вплинуло те, скільки сонячних днів у середньому там буває на рік

Отже, на першому місці за рівнем стресів опинився Лос-Анджелес, де рівень безробіття становить 12,3%, а ціни на житло – чи не найвищі в країні. Індекс вартості життя в місті становить 135, тоді як середній по країні – 100, тож це робить Лос-Анджелес шостим найдорожчим містом Сполучених Штатів.

До того ж, тут зареєстровано найвищий рівень озону в країні, й за рівнем скупчення транспорту місто посідає третю сходинку. Утім, у Лос-Анджелесі є й дещо хороше – в середньому 266 сонячних днів на рік.

Другу сходинку в рейтингу посідає Нью-Йорк. Місто, яке ніколи не спить, має вагомі причини для безсоння – тут найбільша щільність населення та найвищі вартість життя та ціни на житло. Щоправда, рівень безробіття в Великому Яблуці складає 8,6%, тоді як середній по країні – 9,1%.

На третьому місті перебуває Чикаго. Тут спостерігається найбільша перевантаженість доріг, за цим показником місто, разом із Вашингтоном, посідає першу сходинку. Тутешні користувачі громадського транспорту по 70 годин на рік проводять у пробках. Рівень безробіття в Чикаго становить 10,3%, а за щільністю населення місто має четверте місце.

Дорогий для життя Вашингтон посідає четверту сходинку в рейтингу, попри те, що рівень безробіття тут становить лише 6.1%.

П'яте місце має Сан-Дієго, де рівень озону – один із найвищих в країні та дуже високі ціни на житло. За вартістю життя місто посідає сьому сходинку. Рівень безробіття тут дорівнює 10,5%.

Також у переліку найстресовіших місць опинилися Філадельфія, Сан-Франциско, Бостон, Даллас, Сієтл, Х'юстон, Балтімор, Майамі, Ріверсайд та Сакраменто.

Фото з Flickr (Sprengben, doit java, h.delic, x-ray tech, calvinfleming)

Реклама:

Головне сьогодні