Туристичний путівник: топ-10 романтичних напрямків

Туристичний портал Trip Advisor вирішив розповісти про Топ-10 романтичних місць Європи, куди варто вирушити з коханою половиною.

Венеція, Італія

П’ятірка готелів міста, що мають найвищі оцінки: Al Ponte Antico, Al Ponte Mocenigo, Le Isole, Antiche Figure та Canal Grande. Найкращими ресторанами є L’Osteria di Santa Marina, All’Arco та Osteria Antico Giardinetto, пише сайт tripadvisor.com.

Гостям Венеції портал радить обов’язково побувати в скуолі Сан-Рокко – старовинній будівлі братства Сан-Рокко, яку оформлював Тинторетто. Іще неодмінно слід побачити Гранд Канал та не оминути Cannaregio, один із історичних sestieri (районів) міста.

Париж, Франція

Найвищі оцінки порталу мають такі готелі: Jays Paris, Le Bristol, Keppler, Le Citizen Gramont та Opera Paris. Гарним місцем для романтичної вечері стануть ресторани L’Angle 20 Restaurant, Le Cinq, Le Bistrot Lorette.

Відвідати варто Музей Ніссім-де-Камондо, де зібрано чи не найкращу колекцію декоративного мистецтва часів Луї XV, а ще картинну галерею, Музей Оранжері.

Окремої уваги заслуговує популярна гумористична вистава "Як стати парижанином за одну годину". Щоправда, дітей до 16 років брати з собою не рекомендується.

Будапешт, Угорщина

Топ-5 кращих готелів: Hotel Palazzo Zichy, Four Seasons Hotel Gresham Palace, Mamaison Residence Izabella Budapest, Corinthia Hotel Budapest та Bohem Art Hotel.

Попоїсти варто в закладах Comme Chez Soi, Onyx та Hunyadi Etterem Restaurant.

Туристам радять оглянути Винний льох Фауста, де можна продегустувати вишукані напої та дізнатися про них щось цікаве. Іще можна побувати в районі Castle Hill, розташованому в серці середньовічного міста та помилуватися його бруківкою, вузенькими провулками та чудовими скверами, оточеними будинками епохи бароко.

Санторіні, Греція

Схвалені сайтом готелі: Anastasis Apartments, Zorzis Hotel, Astra Suites, Villa Renos, а також Enigma Apartments & Suites. Ресторани з найвищими оцінками - Liver Bird Cafe, La Maison та Рsaraki.

Варто побувати в бухті Аmoudi, прогулятися пішки від селища Ія до Фіри, а потім переглянути романтичний фільм у кінотеатрі під відкритим небом Kamari.

Прага, Чехія

Хороші готелі: Arcadia Residence, Unitas, Aparthotel City 5, Aria, Alchymist Residence Nosticova. Кращі заклади харчування: Bellevue, Terasa u Zlate Studne та V Zatisi.

Гостям неодмінно слід відвідати історичний район Staré Město, Староместську площу та палац Лобковича, де в музеї зберігаються нотні манускрипти Моцарта і Бетховена, старовинні музичні інструменти, зброя та предмети мистецтва. О першій годині дня там відбуваються концерти.

Единбург, Шотландія

Найвищі оцінки сайту мають лише три готелі - The Chester Residence, Ceilidh-Donia та The Rutland. Найкраще годують у Kismot, Water of Leith Cafe Bistro та Castle Terrace.

Рекомендовані романтичні пригоди – побувати з екскурсією в Гілмертон-Коув. Ця археологічна загадка не дає спокою дослідникам уже три сторіччя. Загадковий лабіринт із камер та проходів розташований під південною частиною міста.

Іще варто піднятися на оточений легендами пагорб Arthur's Seat, звідки відкривається чудовий краєвид, та відвідати Національну портретну галерею Шотландії.

Екс-ан-Прованс, Франція

Вищі оцінки мають такі готелі: La Maison d'Aix, L'Hotel Particulier 28 a Aix, Villa Gallici, Hotel Cezanne та Adagio Aix-en-Provence Centre. Трійця кращих ресторанів: L'epicurien, Pasta Cosy та L'Alcove.

Туристам має сподобатися краєвид з гори Святої Вікторії, яку писав колись Поль Сезанн, а ще музей Vieil Aix та прогулянка бульваром Мірабо.

Брюгге, Бельгія

Рекомендовані готелі: Hotel Prinsenhof Bruges, Bonobo Apart і Hotel Ter Duinen. Найкраще нагодують у закладі місцевої кухні Park Restaurant, Kardinaalshof та Bittersweet.

Гостям радять прогулятися історичним центром, що буде цікаво і дітям, а любителям гострих відчуттів – замовити політ над містом на повітряній кулі. Стартують вони щодня на світанку та за дві голини до присмерку. В вартість пригоди входить шампанське.

Сієна, Італія

Із готелів сайт радить Aia Mattonata Relais, Borgo Grondaie та Palazzo di Valli. Із ресторанів - La Taverna di San Giuseppe, Antica Osteria da Divo та Osteria Enoteca Sotto le Fonti.

Обов’язково слід побувати на головній площі міста Piazza del Campo. Щоправда, славнозвісні кінні перегони Palio в лютому побачити не вдасться, адже проводяться вони тут лише в липні та серпні.

Сієнський собор, збудований в готичному стилі, вважається однією з найкрасивіших культових споруд Італії. Іще варто з’їздити до абатства Святого Гальгано, розташованого за тридцять кілометрів від Сієни.

Барселона, Іспанія

Кращі готелі: Casa Camper Hotel Barcelona, Montecarlo Barcelona, Hotel 1898, ABaC Barcelona та Alma Barcelona.

Спробувати страви місцевої кухні сайт радить у таких закладах як Montiel Restaurante, Con Gracia та Restaurant Etapes.

За яскравими враженнями можна вирушитии в одноденний тур із невеличкою групою. Ще варто побувати в надзвичайно гарному концертному залі Palau de la Musica Catalana (Палаці каталонської музики). Звісно, не можна забути про шедевр Антініо Гауді – храм Sagrada Família.

Фото з Flickr (Serlunar, Moyan_Brenn, Gedsman, L Plater, John Gilchrist, Ste 4416, lolo35352000, keienkop, Klaus Dolle)

Реклама:

Головне сьогодні