Відпустка Європою: що варто знати туристу?

Вирушаючи в закордонну автоподорож, варто ознайомитися з правилами та нововведеннями в інших країнах. У Франції, наприклад, тепер кожен водій повинен мати одноразовий тестер на алкоголь.

У Франції причиною кожної третьої дорожньо-транспортної пригоди зі смертельними наслідками є водіння у нетверезому стані. З огляду на це, французький уряд вирішив вжити рішучих заходів: починаючи від 1 липня, одноразовий тестер на алкоголь стане невід'ємним супутником кожного водія.

У Франції причиною кожної третьої дорожньо-транспортної пригоди зі смертельними наслідками є водіння у нетверезому стані

Таким чином урядовці сподіваються зменшити кількість аварій, спричинених алкогольним сп'янінням, пише Deutsche Welle.

Україна та Польща, до яких зараз завітали футбольні вболівальники з усієї Європи, також не виняток. Так, у Польщі, якщо водія піймають з більше, ніж 0.2 проміле алкоголю в крові, то мінімальний розмір штрафу становитиме 145 євро.

Занадто швидка їзда, передусім у Норвегії, може значно спустошити гаманець туристів. А у Великобританії та Ірландії відпочиваючим загрожують штрафи, якщо фари їхнього авто не відрегульовані для лівостороннього руху. Крім того, в цих країнах не дозволяється брати з собою резервну каністру.

У Румунії водій має попередити поліцію

У разі дорожньо-транспортної пригоди в Румунії чи Словаччині, водій обов'язково має про це повідомити поліцію. Звіт про аварію подорожуючим варто зберегти, інакше виїзд з країни можуть заборонити.

У деяких країнах, як раз перед сезоном відпусток, підвищили штрафи за порушення на дорогах. Так, у Нідерландах за паркування на місці для інвалідів порушники платитимуть вже не 180, а 340 євро.

Занадто швидка їзда у Норвегії може значно спустошити гаманець туристів

Сигналити без видимої необхідності також не варто, це каратиметься штрафом у 350 євро. Ігнорування пішоходів на пішохідному переході теж стане дорожчим і коштуватиме водіям 340 євро.

Туристам, що збираються подорожувати Європою, не слід забувати, що мобільний телефон у руці під час керування автомобілем може призвести не лише до ДТП, а й вилитися водієві у чималу суму штрафу. Цього року в низці західноєвропейських країн штрафи за таке правопорушення відчутно зросли.

У Франції прихильники телефонних розмов за кермом віддаватимуть у державну скарбницю вже 135 євро замість 35, як це було раніше. Найдорожче обійдуться водіям дзвінки в Іспанії: мінімальна сума штрафу - 200 євро.

В Італії на правопорушників чекатиме покарання якнайменше 150 євро

В Італії, Норвегії та Нідерландах на правопорушників чекатиме покарання якнайменше 150 євро, а в Португалії, Фінляндії, Бельгії, Греції та Англії - близько 100 євро. Щодо Німеччини, то тут, у порівнянні з іншими країнами, водії-любителі поговорити по мобілці відбудуться досить низьким штрафом у 40 євро.

До речі, з велосипедистів за користування мобільним телефоном під час їзди в Німеччині стягують 25 євро. Покаранню підлягають не лише розмови по мобілці, а й написання sms і навіть спроба скинути дзвінок, бо вони суттєво відволікають увагу водія.

Фото з Flickr (by Madebycedric, Ludon, borsalino1951, rustyduncan)

Реклама:

Головне сьогодні