Світовий путівник порадив 10 міст, які варто відвідати в 2015-му році

— 22 жовтня 2014, 08:04

Перший у списку стоїть столиця Сполучених Штатів Вашингтон. Про це пише сайт Lonely Planet.

Автори нагадуть, що в 2015-му виповнюється 150 років від убивства Авраама Лінкольна. Відвідувачі міських музеїв та виставок побачать чимало цікавих артефактів, як то капелюх 16-го президента США та пістолет, із якого було зроблено фатальний постріл.

Тут і далі фото з Flickr by David Irons Jr

Ель-Чалтен, понад яким височіють гори Фіцрой (3405 метрів) та Серро-Торре (3102 метри), називають "столицею треккінгу" Аргентини. Тамтешній Національний парк Los Glaciares – це понад 700 гектарів льодовиків, озер, гірських піків, лісів та водоспадів. У 2015-му він святкує 30-річчя.

by Blas Bass

Друге за величиною в Італії, місто Мілан автори називають втіленням "майже моторошної елегантності". У травні-жовтні тут відбуватиметься ярмарок Expo 2015, основною темою якого буде їжа.

by oriana.italy

Швейцарський Церматт у рейтингу називають "примадонною серед гірськолижних курортів". У 2015-му виповниться 150 років від підкорення 4478-метрової гори Маттерхорн. Англієць Едвард Вімпер 14-го липня вивів свою группу з 7 осіб до вершини. Четверо сміливців загинули під час спуску. Цьому походові буде присвячено виставу, яка відбудеться під відкритим небом. Коли підніжжя Маттерхорн урочисто відкриють новий гірський притулок.

by Izakigur

Сучасні будівлі Валетти, що на Мальті, яскраво контрастують із численними архітектурними пам'ятками XVII-го сторіччя. В наступному році святкуватиметься 450-річчя осади Мальти, а 8-го вересня – День перемоги.

by K B

Старе місто Пловдива, що в Болгарії, вважається одним із найкрасивіших у Європі. Зокрема тут збереглися руїни римського театру. В останні десятиріччя чимало старовинних будівель у Пловдиві аккуратно реставрували та перетворили на музеї, готелі та ресторани.

by Emilofero

Дуже довго місто Солсбері було для туристів лише місцем зупинки дорогою до Стоунхенджа. Між тим у 2015-му виповнюється 800 років безцінній реліквії Солсберійського собору, прекрасно збереженій копії Великой хартії вольностей. На честь цієї події будуть влаштовані святкування, фестиваль квітів, виставки тощо.

by Frans Sellies

Ювілей, 150-річчя у травні святкуватиме одна з найвідоміших вулиць Відня, Рінгштрассе. До того ж, в австрійській столиці пройде цьогорічний конкурс Євробачення, а це ще одна причина, щоби там побувати.

by Boaz

До столиці південної частини Індії, Ченнаї, стало простіше дістатися після запуску Chennai Metro Rail зі швидкими, оснащеними кондиціонерами потягами. Тепер туристів ніщо не втримає від знайомства з тамтешніми величними храмами, музеями, укріпленнями Британської доби, 3-кілометровим пляжем та кіностудією Kollywood.

by PlaneMad
Реклама:

Головне сьогодні