Путівник: 10 міст планети, де гучно святкують Новий рік. Фото

— 22 грудня 2014, 13:32

Свій Топ-10 пропонує видання Time.

Окленд, Нова Зеландія

Ті, хто мріє зустріти Новий рік першим на планеті, мають їхати на один із острівців Кірібаті в Мікронезії. Проте до Нової Зеландії свято приходить на набагато пізніше, а помилуватися приголомшливим шоу феєрверків, котрі запускають із Sky Tower в Окленді, щороку збираються тисячі людей.

Бангкок, Таїланд

Традиція опускання святкової кулі, що символізує настання Нового року, є не лише в Нью-Йорку. Побачити це дійство тепер можна і в Бангкоку. Новорічна куля встановлена на будівлі Central World Mall. Та й погода 31-го грудня в Таїланді буде значно тепліша.

Барселона, Іспанія

Любителі вина мають долучитися до новорічного звичаю, започаткованого в 1909-му році виноробами Аліканте. Опівночі в Nochevieja треба з'їсти 12 виноградин – задля везіння в наступні 12 місяців. Потім настає час новорічних танців на Plaza Cataluña.

Берлін, Німеччина

Вуличні святкування Нового року в Берліні збирають зазвичай більше людей, ніж будь-де ще в Європі. Поблизу Брандебурзьких воріт уночі п'ють шампанське, танцюють, мерзнуть та милуються феєрверками й лазерним шоу понад мільйон чоловіків та жінок.

Дубай, ОАЕ

Шоу новорічних фейєрвеків у Дубаї щороку дивляться дві мільярди людей. Піротехнічні каскади злітають із кожного зі 160 поверхів хмарочоса Burj Khalifa.

Едінбург, Шотландія

Hogmanay ("останній день року") в Единбурзі святкують аж 4 дні. Велика вулична вечірка – лише частина. Ще проводяться концерти, факельна процесія на чолі з вікінгами та купання в крижаних водах затоки Ферт-оф-Форт.

Гоа, Індія

На пляжах Анджуна, Калангут та Кандолім Новий рік зустрічають під електронну музику. Рейвери танцюють до світанку та п'ють місцевий лікер feni з кокосовим молоком або яблучним соком та кеш’ю.

Гонконг

Феєрверки у новорічну ніч запускають майже з усіх хмарочосів у Гонконзі. Найбільша вечірка проходить на березі затоки Вікторія.

Кіцбюель, Австрія

Героями новорічного свята в Кіцбюелі, звісно, після Санта Клауса, є лижні інструктори, котрі запалюють факели та демонструють перед глядачами різні видовищні трюки.

Лас-Вегас, США

7-кілометрова ділянка бульвару Лас-Вегас, на якій сконцентровано найбільше казино та клубів - Лас-Вегас-Стріп – стає центром новорічних гулянь. Кожен розважальний заклад запускає феєрверки.

Фото з Flickr (by MarcelGermain, Salman Javed, ercallimages, Klaus M, Ritesh Saini)

Реклама:

Головне сьогодні