У Англії відкриється тематичний парк Бенксі. Фото. Відео

— 20 серпня 2015, 16:31

Бенксі кілька місяців тримав свій проект у секреті. Його творіння – це "парк спантеличення", "фестиваль мистецтва, розваг та анархізму початкового рівня" та "альтернатива солоденькій нудьзі звичайного сімейного дозвілля".

Про це пише Mashable.

Парк має площу в понад 1 гектар. Зі слів Бенксі, ідея організувати шоу в цьому місці, котре з початку століття стояло пусткою, виникло в нього в січні, коли він пробрався туди крізь діру в паркані.

На вебсайті парку анонсується, що там буде палац Попелюшки, судячи з тих відео та фото, які вже є, похмурий та обшарпаний, селище та кінотеатр, ляльковий театр - за мотивами класичних Панча та Джуді, але з натяком на "50 відтінків сірого", та інші традиційні ярмаркові атракціони, присмачені сатиричним відтінком.

Наприклад, буде художник, котрий малюватиме портрети відвідувачів – але зі спини.

Окрім творів самого Бенксі, в трьох великих галереях будуть представлені й роботи його колег, зокрема Деміена Хьорста, Дженні Хольцер та Джиммі Коті. По п’ятницях виступатимуть музичні гурти та діджеї.

Вебсайт парку окремо попереджає про наявність зображень, які не належить бачити маленьким дітям, про лайку, використання стробоскопів тощо. У списку забороненого: ножі, маркери, балончики з фарбою та офіційні представники Walt Disney Corporation.

Назва Dismaland уперше з'явилася в одній із робіт Бенксі ще кілька років тому. Це було зображення Міккі Мауса та підпис: "Життя – не завжди казка".

Цікаво, що поки велися підготовчі роботи, щоби не розкрити таємниці завчасно, було спеціально вигадано історію про те, що в цьому місці відбуваються зйомки кримінального трилеру.

Парк працюватиме до 27-го вересня.

Відео Vine, фото з соцмереж та сайту парку

Реклама:

Головне сьогодні