Ресторан у Шанхаї закрили наступного дня після отримання зірки Мішлена

— 26 вересня 2016, 13:00

Заклад "TaianTable" нагородили за "інноваційну кухню". Ресторан став першим у Шанхаї, який потрапив до путівника Мішлена, пише The Independent.

Люди, які мешкали по сусідству із рестораном, постійно скаржилися на шум та боялися щодо власної безпеки. Вони нарікали на те, що заклад постійно створює "нестерпні проблеми", повідомляє видання Shanghai Daily.

Один із сусідів ресторану розповів, що місце протягом місяців було для них ніби кошмарним сном.

"Гаряче повітря і сильний шум постійно йшли від системи центрального кондиціонування ресторану без будь-яких звуконепроникних запобіжників. Вони заважали мені спати, і я повинен був закривати вікна, щоб позбутися усіх цих дратівливих речей", – розповів сусід, який живе на другому поверсі будівлі, додавши, що ресторан працював до півночі.

Заклад "TaianTable" нагородили за "інноваційну кухню". Фото taian-table.com

Інша мешканка третього поверху будинку на ім'я Го наголосив на тому, що заклад мав проблеми із запобіганням пожежам.

[L]На ситуацію власники "TaianTable" відреагували зверненням.

"Ідея та концепція закладу полягали у тому, щоб створити невеличке місце для розваг друзів та залучати гурманів і колег-шефів для створення нових страв, – розповів співвласник закладу Штефан Штіллер. – Ми, звісно ж, не планували порушувати нічиїх прав чи закону".

У заяві також ідеться, що керівники закладу прийняли рішення про його перенесення з метою дотримання правил безпеки.

Керівники закладу вирішили перенести його. Фото Фото cityweekend.com.cn

Ситуацію із зіркою Мішлена ускладнив той момент, що "Taian Table" був розташований у житловому будинку, тому за китайськими нормами не міг отримати ліцензію на роботу.

Реклама:

Головне сьогодні