Тест

12 найкрасивіших кладовищ у світі

Bloomberg публікує добірку найбільш вишуканих кладовищ світу, які швидко переконають вас, що це не так.

Геловін лише привід, щоб опублікувати цей перелік, бо насправді їх варто відвідати у будь-яку пору року.

St. Andrews Cathedral Graveyard (Сент-Ендрюс, Шотландія)

Зведений в 11-му та 12-му століттях, Собор Святого Ендрюса був найбільшим у Шотландії протягом декількох століть. Але війни, пожежі та урагани перетворили його на кам'яну розруху на вітряній скелі з видом на Північне море.

Його оточує суворе кладовище, яке приваблює не тільки любителів середньовічної скульптури, а й мисливців за привидами, що полюють тут за духами.

St. Andrews Cathedral Graveyard (Сент-Ендрюс, Шотландія). Фото abiwarner/Depositphotos

Merry Cemetery (Cimitirul Vesel, Сапанта, Румунія)

У невеликому місті на півночі Румунії знаходиться один з найпопулярніших туристичних об'єктів країни. На цьому кладовищі не похований ніхто зі знаменитостей, але кожна із сотень могил прикрашена різьбленим дубовим хрестом, пофарбованим у небесний синій та прикрашеним сценою із життя покійного.

Теслі, які вирізають малюнки та складають вірші, не стримуватися: є посилання на питво і обмани, та навіть є жарти про мачух.

Merry Cemetery (Cimitirul Vesel, Сапанта, Румунія). Фото caluian.daniel/Depositphotos

Cimetière du Père Lachaise (Париж, Франція)

Кажуть, що це найбільш відвідуваний цвинтар в світі. На 110 акрах "розмістилися" Мольєр, Марсель Пруст, Оскар Уайльд, Гертруда Стайн, Джим Моррісон та не менш відомі покійники. Всього там більше 70000 ділянок.

Цвинтар заснували у 1804 році та вперше використали для перепоховань з інших частин міста. Як це не цинічно звучить, але знаменитостей сюди "звозили", щоб підвищити його популярність.

Cimetière du Père Lachaise (Париж, Франція). Фото valphoto/Depositphotos

Okunoin (Префектура Вакаяма, Японія)

Найбільше кладовище в Японії, яке занесено до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є останнім прихистком для більше 200 тисяч буддійських ченців. Перше поховання там датоване 816 роком н.е.

Цвинтар також є "домом" для деяких цікавих меморіалів, таких як величезна чашка кави на честь журналістів та пам'ятник термітам, який встановили фірми, що випускають пестициди.

Okunoin (Префектура Вакаяма, Японія). Фото cowardlion/Depositphotos

Waverley Cemetery (Сідней, Австралія)

На цьому кладовищі поховані деякі відомі австралійці: письменник Генрі Лоусон, гравець у крикет Віктор Трампер та ірландський заколотник Майкл Дуайєр. Але реальна причина його відвідати – краєвид.

Уеверлі, який було відкрито у 1877 році, займає близько 40 акрів на вершині скелі з видом на південну частину Тихого океану. Ангели, хрести та обеліски на схилі пагорба доповнюють неймовірний краєвид.

Waverley Cemetery (Сідней, Австралія). Фото Altmedia

La Recoleta (Буенос-Айрес, Аргентина)

Найвідоміша людина, яка тут похована, – Єва Перон. Її останки помістили на глибину близько 15 футів під землею, щоб забезпечити їх непорушність.

Кладовище датується 1822 роком і заповнене зворушливими скульптурами ангелів, а також мавзолеями у стилях арт-деко, модерн, бароко та нео-готика.

La Recoleta (Буенос-Айрес, Аргентина). Фото VladimirNenezic/Depositphotos

Bonaventure (Саванна, штат Джорджія, США)

З його ангелами, які обросли мохом, та вузлуватими дубами, Бонавентура є справжнім готичним кладовищем. Воно було створено у 1846 році.

Більшість людей впізнають його за світлиною на обкладинці книги "Північ у саду добра і зла" Джона Берендта.

Bonaventure (Саванна, штат Джорджія, США). Фото miroslav_1/Depositphotos

Mount of Olives (Єрусалим)

Традиція каже, що, коли прийде воскресіння, воно почнеться саме на цьому святая святих єврейських поховань, яке використовується вже протягом більше 3000 років.

Олійна гора "дивиться" на захід на Єрусалим, а на схід – на пустелю. Це місце спочинку рабинів, християнських пророків та прем'єр-міністра Ізраїлю Менахема Бегіна.

Mount of Olives (Єрусалим). Фото ggkuna/Depositphotos

Arlington National Cemetery (Арлінгтон, штат Вірджинія, США)

Тут поховано більше 400 тисяч ветеранів США, військовослужбовців строкової служби та членів їх сімей. Також тут могила Джона Ф. Кеннеді та могила Невідомого солдата.

Земля під кладовищем колись належала онуку першої леді США Марти Вашингтон. У 1863 році, частина його майна була перетворена у село, тоді ж тут розбили цвинтар.

Arlington National Cemetery (Арлінгтон, штат Вірджинія, США). Фото izanbar/Depositphotos

Highgate Cemetery (Лондон, Великобританія)

У вікторіанські часи це було найпопулярніше кладовище для поховання у місті. Серед 170 000 покійників є художник Люсьєн Фрейд, письменниця Джордж Еліот та Карл Маркс, на чиїй могилі встановлений величезний бюст.

Менш відомою, але, можливо, навіть більш цікавою є могила Олександра Литвиненка, отруєного російського шпигуна. Він був похований у свинцевій труні через високий рівень радіоактивності у його тілі.

Highgate Cemetery (Лондон, Великобританія). Фото montypeter/Depositphotos

Assistens Cultural Center (Копенгаген, Данія)

Цей цвинтар часто використовується місцевими жителями для пікніків і відпочинку у якості парку. Він заснований у 1760 році та є остаточним прихистком для багатьох відомих данців, серед яких письменник Ганс Християн Андерсен та філософ Серен К'єркегор.

У цій країні ви не побачите великих або складних надгробків, але гарне розташування – в двох кроках від одного з найцікавіших кулінарних районів міста, Норребро, – робить його цікавим туристичним об’єктом.

Assistens Cultural Center (Копенгаген, Данія). Фото design.carlarovers.nl

Green-Wood (Бруклін, Нью-Йорк, США)

Грін-Вуд – це 478 акрів зелені, ставків та озер з видом на Манхеттен.

Цвинтар завжди використовувався у якості рекреаційного простору та був популярним у місцевих та туристів. У 1960-і роки він був другим найбільш популярним туристичним напрямком в країні, після Ніагарського водоспаду.

Green-Wood (Бруклін, Нью-Йорк, США). Фото Irish America Magazine