Пригоди росіян у Таїланді: штраф за годівлю риб, депортація за нелегальний бізнес

— 6 березня 2017, 11:48

53-річна росіянка Ольга Смирнова спробувала погодувати риб у природоохоронній зоні поблизу острова Пхукет у Таїланді.

Її арештували та судили, повідомляє ТАСС з посиланням на завідувача консульським відділом посольства РФ Володимира Сосніва.

Засідання суду відбулося у понеділок, 6 березня, на острові Пхукет. Смірновій загрожувало покарання у вигляді штрафу максимальним розміром до $3 тис. Або рік позбавлення волі.

Дипломатам вдалося домогтися штрафу в розмірі 1 тисяча батів ($28).

"Покарання виявилося мінімальним. Рішення по даній справі вважаємо задовільним. Зараз працюємо над тим, щоб відправити Смирнову додому, оскільки свій рейс через судову історію вона пропустила", – повідомив Соснів.

Проблемами з законом може обернутися не тільки ловля екзотичних рибок, але навіть їх годування.

Пам`ятайте: проблемами з законом може обернутися не тільки ловля екзотичних рибок, але навіть їх годування. Фото Patryk_Kosmider/Depositphotos

Гіди часто самі пропонують туристам подібний атракціон, однак це розвага може мати далекосяжні наслідки. За останній час на території королівства були арештовані, а потім оштрафовані судом за аналогічним звинуваченням кілька громадян КНР.

Від годування риб варто утриматися насамперед на узбережжі таїландських островів. Майже всі вони входять до складу національних морських парків і знаходяться під охороною держави.

[L]Правила поведінки на охоронюваних територіях, що виключають годування риб, яке може завдати шкоди місцевій екосистемі, прийняті тут досить давно.

Однак тільки в травні 2016 року права співробітників Департаменту морських і прибережних ресурсів королівства були істотно розширені: вони отримали повноваження заарештовувати порушників.

Це не єдині проблеми із законом, які днями мали росіяни у Таїланді.

Минулого тижня на Шрі-Ланці були затримані троє громадян РФ.

Як повідомляло посольство, росіянам пред'являлися звинувачення в порушенні правил перебування в країні: частина росіян приїхала в країну по туристичній візі, але в порушення закону займалася бізнесом, інші користувалися послугами їх нелегальної фірми. За інформацією ЗМІ, троє затриманих володіли фірмою, яка надає послуги з катання на серфі.

6 березня 2017 року цих трьох росіян теж відпустили і вони збираються летіти додому, повідомляють "РИА Новости".

Реклама:

Головне сьогодні