Науковець з Австралії спростував страхітливі міфи про Бермудський трикутник

— 25 липня 2017, 12:00

На думку австралійського вченого Карла Крушельницького, літаки й кораблі зникають на території між Пуерто Ріко, Флоридою та Бермудськими островами не частіше, ніж у будь-якій іншій частині світу.

На думку австралійського вченого Карла Крушельницького, літаки й кораблі зникають на території між Пуерто Ріко, Флоридою та Бермудськими островами не частіше, ніж у будь-якій іншій частині світу. Фото iflscience.com

У відсотковому співвідношенні кількість аварій та зникнень у Бермудському трикутнику помітно не перевищує інші регіони, йдеться на IFLScience.

[L]Тим паче, що існує багато природних особливостей, які можуть ставати причиною корабельних аварій, та жодна з них не притаманна території містичного трикутника.

"Він розташований близько до екватора, поблизу розвиненої частини світу, Америки, саме тому там насичений рух", – пояснив Крушельницький.

Згідно із гіпотезою науковця, міф про жахливий Бермудський трикутник виник у період між Першою та Другою світовими війнами. Тоді кілька конвоїв та рятувальних місій затонули на території, яка обросла безліччю страхітливих легенд.

Науковець переконує, що насправді вони затонули через погане оснащення кораблів та літаків рятувальними засобами, вони були не такими міцними, як сучасні.

Існує багато природних особливостей, які можуть ставати причиною корабельних аварій. Фото senfil.net

Крім того, пілоти та капітани дозволяли собі вживати алкоголь, а отже й припускалися помилок під час кермування.

Те, що у більшості випадків рештки не знаходили, Крушельницький пояснює глибиною води та мінливістю її течій.

За його словами, кораблі і сьогодні пропадають безвісти, попри те, що пошукові можливості у рятувальників набагато покращилися.

Реклама:

Головне сьогодні