У мандри на вікенд: поради тревел-блогерів, як подорожувати економно й по кишені

— 14 жовтня 2017, 10:00

Щоби дозволити собі гайнути десь на вихідні, зовсім не обов’язково грабувати банк. Як заощадити, але все одно привезти з поїздки безцінні враження, дали поради популярні тревел-блогери.

 Фото racorn/Depositphotos

Про це пише The Huffington Post.

Бюджет: обмежений

Шукаючи, де попоїсти, не йдіть до закладів на головній туристичній вулиці. Менш відомі місця будуть не такими дорогими. А обравши готель зі включеним сніданком, ви заощадите ще кілька доларів на день.

"Я часто зазираю до місцевих продуктових крамниць і намагаюся закупитися снеками та іншим, щоби тримати в своєму готельному номері", - ділить лайфхаком тревел-блогер Рейчел Менсфілд.

У якості сувенірів можна привозити солодощі або, наприклад, спеції – як це роблять Селена Слейвенберг та Джейкоб Тейлор.

"Це виявилося прекрасним способом зберегти спогад про поїздку, а ще оживити ті відчуття, коли вдома ми готуємо з нашими сувенірами", - поділилися блогери.

 Фото ArturVerkhovetskiy/Depositphotos

Не бійтеся "несезону", адже коли спадає велика хвиля туристів, то ціни нижчі. І, головне, ніколи не впадайте в відчай, думаючи, що вам "не по кишені" мандрівки.

"Це дивовижно, як багато людей полишають мріяти про подорожі, вважаючи, що просто не подужають їх фінансово", - зазначила фінансовий консультант Еріка Сендберг, радячи ліпше міркувати в тому напрямку, яким чином підзаробити на поїздку.[L]

Бюджет: середній

"Ринки – це моє улюблене місце для шопінгу в подорожах. Вони захоплюючі – ти відчуваєш місцесу атмосферу і вибираєш речі, що мають більше індивідуальності, ніж ті, що зазвичай ти знаходиш у великих магазинах. До того ж, там можна торгуватися, тож купивши кілька речей в одному місці, ти зможеш заощадити на сувеніри", - поділилася блогерка Обрі Деквінаг.

Експерти радять перед поїздкою визначитися з пріоритетами, адже не лише вміст гаманця, а й ваш час – не безкінечний.  Заздалегідь полазьте по Instagram і Pinterest, оберіть місця, які вам неодмінно хотілося б відвідати.

 Фото alphaspirit/Depositphotos

Бюджет: великий

Якщо ви знаєте, що хочете кудись поїхати, але не знаєте, куди, дозвольте самій долі вирішувати.

"Я вибираю "усюди" як напрямок на сайті Skyscanner і дивлюся, яка є найдешевша опція на ті дати, на які я запланувала подорож", - розказала блогерка Поліна Бурашнікова.

Заощадивши таким чином на перельоті, ви зможете витратити більше на проживання, розваги та їжу. Й навіть коли грошей на подорож у вас цілком удосталь – не варто тринькати їх на кожен із її аспектів. Визначтеся, що є для вас найважливішим – шикарний готель із мальовничим видом із балкону, вишукані ресторани з місцевою кухнею – і сповна відірвіться там, де найбільше хочеться.

Реклама:

Головне сьогодні