Кілька рибок посеред пластику. Водолаз показав, яке засмічене море на Балі. ВІДЕО

— 6 березня 2018, 13:14

Британський водолаз зняв шокуюче відео, поки плавав у морі пластикового сміття біля берегів Індонезійського туристичного курорту у Балі.

У ньому показується густо засмічена харчовими відходами, пластиковими стаканчиками та пакетами вода. Де-не-де пропливає тропічна рибка. Про це пише The Guardian.

Водолаз Річ Хорнер зняв відео у місці для дайвінгу, що носить назву Манта Поінт. Біля нього знаходиться станція очищення, приблизно за 20 км від популярного індонезійського курортного острова Нуса-Пеніда.

"Целофанові пакети, пластикові пляшки, пластикові стаканчики, пластиковий папір, пластикові відерка, пластикові корзинки, пластик, пластик, пластик. Дуже багато пластику!" – пише Хорнер на своїй сторінці у Facebook.

Біля Манта-Поінт постійно багато скатів мант. Вони відвідують затишні місця, де дрібні риби очищають їх від паразитів. Проте на цьому відео видно лише одну манту на задньому фоні:

"Сюрприз. На станції очищення не було багато мант", – відзначив Хорнер.

[L]Сміття затонуло у Балі кілька місяців тому і потрапило сюди переважно з сусіднього острова Ява під час щорічного дощового або "сміттєвого" сезону.

Потік пластику в результаті утворює непривабливі насипи на пляжах Балі, що жахає як туристів, так і екологів.

За даними Балійського фонду "Річки, океани, озера та екологія", в Індонезії щороку виробляють близько 130 тисяч тонн пластику та твердих побутових відходів.

Лише половина цих відходів опиняються на сміттєзвалищах. Решта – або незаконно спалюється, або скидається в річки та океани Індонезії.

Сьогодні Індонезія – друга за рівнем пластикового забруднення країна у світі після Китаю.

Реклама:

Головне сьогодні