Ці 5 місць світу не так часто відвідують, але ними точно варто мандрувати!

Вже намріяли мандрівки на рік? Як щодо країн, які мало хто відвідує?

Норвезький мандрівник Гунар Гарфорс здійснив навколосвітню мандрівку вже двічі.

Видання The Guardian цитує його перелік не надто популярних країн, які варто побачити.

1

Кірибаті

Єдина країна, що розташована в усіх чотирьох півкулях. Її щороку відвідує лише 3600 туристів.

Це не через брак цікавинок, просто туди не так легко дістатись. Кірибаті складається з 32 атолів (кораловий острів або архіпелаг – УП) та 1 острова. Вони простягаються вздовж екватора та міжнародної лінії зміни дат (умовна лінія на поверхні Землі навпроти Гринвіцького меридіана, при перетині якої дата змінюється – УП).

Авіарейсів до столиці – Південної Тарави – мало, але це має змінитись у 2019 році: національні авіалінії AirKiribati розширюють свої напрямки до Фіджи та Австралії.

Тарава складається з чотирьох муніципалітетів. Найбільший – Бетіо. Тут є гарні ресторани, нічне життя та готелі. Головні розваги – рибна ловля, катання на каное та плавання в лагуні.

В країні історично висока смертність серед немовлят, отож найважливіший день народження – перший.

Гунар Гарфоса розповідає, що мав можливість відвідати свято на честь першого дня народження дитини. На вечірку запросили 200 гостей, влаштували танцювальне шоу в національних костюмах. Сім свиней запікали на вугіллі, а танцювальним майданчиком заволодів дідусь хлопчика.

2

Домініка

Не варто плутати цю країну з Домініканською Республікою. Щороку Домініку відвідує 79 000 туристів.

Кажуть, що коли королева Іспанії Ізабела попросила Христофора Колумба описати цю країну – йому забракло слів.

Єдиний аеропорт, що функціонує не може дозволити собі великі літаки, отож Гурнар Гарфоса діставався острова на ґвинтовому літаку з Сент-Люсії. Але також є можливість доплисти на паромі з Гваделупи або Мартініки.

На острові є що подивитись – водоспади, каньйони, тропічні ліси та 195 видів птахів. Столицю – місто Розо – відвідує останнім часом більше туристів, отож тут справжній ресторанний бум.

Гурнар радить відвідати Смарагдовий басейн або Кипляче озеро. Перше схоже на рай, а друге, там де вулкани зустрічаються з водою, – на пекло.

3

Сурінаме

Маленька країна в Південній Америці. Єдина, де розмовляють голландською. Країну щороку відвідує 278 000 туристів.

Сурінаме розміром з Англію та Вельс. Але 80% території вкрито тропічними лісами. Населення усього 500 000 людей.

Тут є білосніжні піщані пляжі на Атлантичному узбережжі, величезні річки та Столова гора. Можна зайнятись каякінгом, зануритись у водоспад, пройтись лісовими стежками. Але найяскравіше враження – відвідати місцеві річні вечірки, що проводять по неділях.

4

Санту-Антан, острів в Кабо-Верде

Це найзахідніший острів в Кабо-Верде. Його щороку відвідує 668 000 туристів.

Це одне з найкрасивіших місць на Землі. Краса диких ущелин та базальтових гір розсіюється поміж яскравих сел та поодиноких фермерських будиночків.

Потурбуйтесь про гарні черевики: багато доріг ідеальні для пішохідного туризму.

В Санту-Антан немає аеропорту, отож сідайте на паром з Міндело в Сан-Вісенте, що ходить двічі на день. Це культурна столиця країни з яскравим нічним життям.

5

Норвегія

Норвегію відвідують часто, а от Лонг’їр – адміністративний центр норвезької провінції Свальбард (архіпелаг Шпіцберген) – не дуже.

Полярна ніч на західному узбережжі острова Шпіцберген починається в середині листопада. 2 ½ місяці суцільної темряви, лише світло місяця, зірок та північного сяйва.

Температура тут падає взимку до – 40С. Отож просто вийти на двір – це вже екстремальний спорт. Але ті, хто наважиться сюди дістатись вподобають катання на собачій запряжці та снігоходах.

Повернення світла в березні – це привід для великого святкування – Solfestveka. Хоча Норвегія дорога країна, у Лонг’їрі немає жодних податків на алкоголь. Ніщо не повинно зіпсувати святкування весни.

Вас також може зацікавити:

Реклама:

Головне сьогодні