Україна очима американки: презентація фільмів Наомі Умань

У першому фільмі "Неназване кіно" авторка продемонструє результати власного експерименту - життя в українському селі.

Ви побачите спроби занурення у давній, неприкрашений побут. Перед вами постане хатинка без проточної води, практичне опанування землеробства та садівництва, спілкування з місцевими...

Наомі вивчає в Україні історію, етнографію, мову та діалект, життя рідного села її предків з 2006 року. Режисерка приїхала до України з метою спробувати жити тут, як справжній емігрант. Вона сподівається, що цей досвід допоможе їй зрозуміти місце і людей, чиє життя залишається відносно незмінним з того часу, як її власна родина залишила Україну та почала нове життя у США далекого 1906 року.

Другий фільм, під назвою "Кода" (музичний термін, що означає лейтмотив, яким починається та завершується музичний твір), розповідає про єврейське паломництво до Умані.

Наомі Умань - режисер, фільмознавець, продюсер з міста Ньюхолл, Каліфорнія. Фулбрайтівський науковець. Співпрацює з Державним історичним заповідником "Трипільська Культура".

Наомі - один із визнаних режисерів американського експериментального кіно.

Вона неодноразово отримувала престижні нагороди у сфері мистецтва, серед яких, зокрема, стипендія Фонду Гугенхайм. Стрічки Наомі демонструвалися на національних та міжнародних кінофестивалях. У своїх фільмах пані Умань вдало поєднує документальні, етнографічні та експериментальні стратегії кіно.

Вона не просто режисер, не просто відсторонений глядач. Вона справжній вчений-етнограф, який не боїться зануритися в досліджуване суспільство, його побут, звички, традиції. Саме це дає авторці змогу робити надзвичайно цікаві та переконливі інтерв'ю.

Наомі Умань належать відомі стрічки про життя сільських жителів Мексики та мексиканських іммігрантів в Сполучених Штатах. Крім роботи над фільмами, режисерка викладає основи кіновиробництва у США та Мексиці.

Отже, у двох некомерційних фільмах - життя українського села, як воно є та ідейне обґрунтування повернення релігійних євреїв на землю своїх предків.

Попередній запис за телефоном 537 33 51
Реклама:

Головне сьогодні