Презентація перекладацького проекту "Джошуа"

9 грудня у київській Книгарні "Є" презентують результат перекладацького проекту "Джошуа" – український переклад книжки Джошуа Слокама "Навколосвітня подорож вітрильником наодинці".

Проект "Джошуа" присвячено перекладу літературного доробку капітана Джошуа Слокама, який першим обійшов наодинці довкола земної кулі на шлюпі "Спрей" наприкінці 19 століття. Переклад здійснено колективом з 9 перекладачів, що працювали на волонтерських засадах. Весь процес перекладу із коментарями перекладачів можна простежити на сайті avtura.com.ua Також там можна скачати електронную версію книжки, що розповсюджується умовно безкоштовно.

Наразі проект "Джошуа" – це:
- паперова книжка "Навколосвітня подорож вітрильником наодинці" від видавництва "К.І.С", яку можна буде придбати в книгарні до, під час і після презентації;
- електронна версія цієї книжки, проілюстрована дизайнером Іллєю Стронґовським;
- "книга на глобусі" – перша в Україні адаптація книжки до програми "Гугл Планета".

На презентації ви зможете поспілкуватися з перекладачами, редактором, ілюстратором та видавцем, довідатися дещо з тих фактів про капітана Слокама, про які автор книжки скромно промовчав. Також запрошуємо послухати англійські морські пісеньки (шанті) під акомпанемент гітари й приміряти точну копію уславленого капелюха капітана Слокама!

Учасники: Антон Санченко, Юрій Марченко, Ілля Стронґовський, Євгенія Гринь, Дмитро Лисюк, Володимир Чернишенко, Василь Чумак, Галина Михайловська.

Антон Санченко про переклад Слокама.

Вхід вільний, вихід за паролем!:)

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Стронґовський Ілля,Марченко Юрій,Санченко Антон

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні