Презентація книги Олександра Бойченка "Мої серед чужих"

24 квітня о 18 годині в книгарні "Є" відбудеться презентація нової книги літературного критика, перекладача і публіциста Олександра Бойченка "Мої серед чужих", яка побачила світ у чернівецькому видавництві "Книги – ХХІ" за фінансової підтримки Посольства Республіки Польща в Україні.

"Мої серед чужих" – це своєрідний "читацький путівник для дітей старшого шкільного та молодшого студентського віку". Книга містить тексти про зарубіжних філософів і письменників – Сократа і Марка Аврелія, К’єркегора і Ніцше, Кафку і Джойса, Селінджера й Кізі, Мілоша і Колаковського, Ґомбровіча й Гласка, Єрофєєва і Довлатова та багатьох інших. Поклавши в основу не лише географічний принцип, автор розбив збірку на шість розділів: "Кілька орієнтирів", "Близький світ", "Старий світ", "Дитячий світ", "Далекий світ", "Інший світ". І пояснив, що його книжка "може стати у пригоді тим, хто вже навчився читати, але ще вчиться розуміти прочитане". "Представникам решти вікових, соціальних та професійних груп, – додає Олександр Бойченко з властивим йому почуттям гумору, – автор ні насолоди, ні користі не гарантує".

Олександр Бойченко (нар. 1970) – літературний критик, перекладач, публіцист. Колишній доцент Чернівецького університету. У 2005 та 2008 роках – учасник стипендіальної програми міністра культури Польщі Gaude Polonia. Автор есеїстично-публіцистичних збірок "Щось на кшталт Шатокуа", "Шатокуа плюс" та "Аби книжка". З польської переклав роман Даніеля Одії "Тартак", а також численні п’єси і твори "малої форми" Міхала Вальчака, Тадеуша Боровського, Марека Гласка, Ольги Токарчук, Анджея Стасюка та ін. З російської – роман Віктора Єрофєєва "Хороший Сталін" та повість Ігоря Померанцева "Баскський собака".

По додаткову інформацію звертайтеся:
Василь Дроняк, "Книги – ХХІ"
+380 (50) 918 32 02
[email protected]

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Бойченко Олександр

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні