Суботня дискусія в PinchukArtCentre, присвячена роботам Аніша Капура

В суботу, 23 червня, о 15:00 PinchukArtCentre проведе суботню дискусію, присвячену вибраним роботам Аніша Капура, головними особливостями яких є залучення глядача до взаємодії та зміна сприйняття художніх образів завдяки фізичним властивостям кольору. Зокрема, мова піде про "запозичення" засобів художньої виразності одного виду мистецтва іншим.

Обговорення проведуть Олена Боримська, мистецтвознавець, та Тетяна Кочубінська, учасниця Кураторської платформи PinchukArtCentre.

Захід розпочнеться о 15:00 на 2-му поверсі арт-центру біля стійки інформації.

Дискусія відбудеться в рамках першої персональної виставки художника у Східній Європі, яка знайомить зі спеціальною добіркою найвідоміших робіт митця, а також новими арт-об’єктами, створеними спеціально для PinchukArtCentre.

Експозиція Капура відкрита для огляду з 19 травня по 30 вересня 2012 року та розташована на трьох поверхах арт-центру. Вона супроводжуватиметься інтенсивною освітньою програмою: дискусіями, круглими столами, спеціальними заходами для дітей і родин та ін. Графік проведення заходів доступний на сайті арт-центру.

Виставка в PinchukArtCentre продовжує міжнародну кар’єру Капура, що триває вже 30 років. Окрім численних персональних виставок, митець створив величні інсталяції для Турбінної зали галереї Тейт Модерн (Tate Modern) у рамках серії Unilever, а також для паризького Гран-Пале в рамках проекту "Монумента 2011" (Monumenta 2011). Він створив скульптури для громадського простору, серед яких "Хмарні ворота" у Мілленніум парку в Чикаго і 10-метрове "Небесне дзеркало", встановлене у Рокфеллер-центрі, Нью-Йорк, у 2006 році, а також у Кенсінгтонському парку Лондона у 2010 році. Крім того, у 2010 році в англійському місті Мідлсбро була відкрита скульптура "Теменос" – перша з серії гігантських робіт, запланованих для встановлення в долині річки Тіз. Його монументальна робота "Орбіта" буде урочисто відкрита у травні 2012 року під час Олімпійських ігор у Лондоні.

Аніш Капур навчався у Hornsey College of Art та Chelsea School of Art. Він швидко здобув міжнародне визнання, представивши Британію на Венеціанській бієнале у 1990 році, де і був нагороджений Premio Duemila. Наступного року митець став володарем Премії Тернера. Ці успіхи сприяли його кар’єрі і відтоді він став одним із найвпливовіших митців сьогодення. У 2011 році Аніш Капур став лауреатом міжнародної мистецької премії японської імператорської сім’ї Premium Imperiale в галузі скульптури.

Детальніше про художника можна дізнатися на вебсайті anishkapoor.com.

Олена Боримська – мистецтвознавець, завідуючий відділом виставково-експозиційної роботи Київського національного музею російського мистецтва. Куратор проектів "Арт-Міст", "Реалізми XX століття", "Сімейна художня традиція". Викладач Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури, спеціалізація: російське мистецтво XX століття.

Зареєстровані учасники заходу допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за наступними контактами:

Тел.: +380 (44) 590 08 58
Електронна пошта: [email protected]

Місце:
PinchukArtCentre

Лектори:
Боримська Олена,Кочубінська Тетяна

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні