Відкриття групової виставки українських художників "Ідентифікація руху"

Арт-центр Якова Гретера презентує колективну виставку українських художників під назвою "Ідентифікація руху".

Наскільки сучасне мистецтво є актуальним, а молоді художники – талановитими? Чи живуть автори ідеалами своєї епохи? Чи змінюється канон прекрасного в залежності від часу, в який ми живемо? Відповісти на ці запитання можна лише в контексті часового виміру, розвитку, зв’язку минулого та теперішнього, традицій і новизни, батьків і дітей.

Двадцять іменитих українських авторів утворюють концепцію та центральний елемент виставки, що об’єднує в просторі галереї як молодих талановитих художників, які лише починають свій шлях сходження на мистецький Олімп, так і роботи класиків українського живопису, визнаних далеко за межами нашої країни. Поєднання різних художніх шкіл, стилів і напрямів мистецтва демонструє незмінний рух вперед, традиції поколінь і трансформацію звичних уявлень про роль і сутність мистецтва.

Леонора Янко, директор арт-центру Якова Гретера відзначає: "Ми поставили перед собою амбітне завдання: презентувати полотна як відомих авторів, яких знають далеко за межами нашої країни, так і зовсім молодих художників, багато з яких у своєму житті мали не більше двох виставок. Хочеться показати не лише свого роду змагання авторів, але і динаміку розвитку мистецтва в нашій країні, щоб вкотре довести те, що сучасне мистецтво в Україні не лише існує, але й знаходиться на високому рівні".

Художні здобутки Миколи Глущенка не потребують коментарів і рекомендацій. Ім’я автора та його визнання в Україні та світі лише підтверджують геніальність митця. Відомим є той факт, що під час виставки радянського образотворчого мистецтва в Берліні, Адольф Гітлер презентував Миколі Глущенку альбом літографій своїх акварелей, зазначивши при цьому, що високо цінує його талант і вважає одним із найкращих пейзажистів Європи. Народний художник України та СРСР, лауреат Державної премії України ім. Т. Г. Шевченка. Автор понад 50 персональних виставок, та учасник близько 200 групових. Твори представлені у музеях України, Росії, Франції, США, Канади та інших країн.

Тетяна Яблонська по праву визнана класиком живопису, чиї роботи здобули численні нагороди в Україні та поза її межами. Її картини сповнені гармонійним відчуттям градацій кольору та тонкими інтерпретаціями навколишньої дійсності. В творчості художниці помітні впливи різних течій, від соціалістичного реалізму до імпресіонізму. Картина Тетяни Яблонської "Хліб" зберігається в Третьяковській галереї як зразковий твір "соціалістичного реалізму".

Твори Андрія Коцки оригінальні за стилем і відрізняються бездоганним колоритом. Своєрідною візитівкою художника є ряд жіночих портретів "гуцулок" і "верховинок". Робота із цієї серії, а саме – "Портрет дівчинки", буде представлена в арт-центрі Якова Гретера протягом виставки. Народний художник України та СРСР, заслужений діяч мистецтв України.

Художник за професією та покликанням, Володимир Коваленко, наповнює свої роботи глибоким екзистенційним змістом, що відчувається в кожному образі, в кожній деталі, створеній автором. Автор з тяжкою долею, ще в дитинстві переніс важке захворювання, проте незважаючи на невтішні прогнози лікарів, Володимир досі продовжує свій творчий шлях. Більшість усього свого часу він присвячує процесові створення прекрасного, і наразі в його доробку сотні живописних полотен, в кожному з яких живе бездонна душа автора, зв’язок з невловимою вищою силою, котра немов промовляє до нас пензлем автора.

Ганна Криволап – учениця свого батька, відомого українського художника Анатолія Криволапа, проте її роботи відрізняються унікальним стилем і жіночим підходом. Насамперед, це – неймовірна динаміка кольору, що захоплює своєю насиченістю та виром почуттів. Ганна є автором понад двадцяти персональних в Україні та учасник виставок і ярмарок у Швейцарії, Німеччині, Японії та Нідерландах, що свідчить про належне визнання та високу оцінку її таланту.

Руслан Колмиков відомий своїми оригінальними арт-об’єктами з незвичних на перший погляд матеріалів. Автор відомих інсталяцій і масштабних портретів, створених із ниток і цвяхів, котрі вже були раніше представлені в арт-центрі Якова Гретера, викликали неабиякий інтерес у відвідувачів виставки та були напрочуд прихильно сприйняті публікою. В роботах Руслана Колмикова однаково вражають і форма, і зміст, що змушує нас замислитись про глобальні проблеми та швидкоплинність людського життя.

На виставці також представлені роботи Галини Неледової, Федора Захарова, Михайла Туровського, Леже Фернана, Євгенія Волобуєва, Олександра Лопухова, Олексія Шовкуненка, Еллаїди Нейман, Федора Манайла, Михайла Романишина, Віктора Бабенцова, Олега Радвана, Тетяни Манзюк. А також роботи авторів, що брали участь раніше у виставці "Темперамент Куби", – Лідії Естер Агілери Санчес, Рубена Фернандеса Леаль, Педро Бельвера та ін.

Всі роботи доступні для придбання в галереї арт-центру Якова Гретера.

Місце:
Арт-центр Якова Гретера

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні