Вечір пам’яті Станіслава Вінценза

Книгарня "Є", Посольство Республіки Польща в Україні та видавництво "Книги-ХХІ" запрошують на вечір пам’яті Станіслава Вінценза. Захід відбудеться 23 травня.

Під час зустрічі мова йтиме про два видання: роман Станіслава Вінценза "На високій полонині" (видавництвово "Лілея-НВ") та його біографію, написана Мирославою Олдаховською-Куфель (видавництвово "Книги-ХХІ").

Польський письменник, філософ, перекладач Станіслав Вінценз (1888—1971) народився на Коломийщині Івано-Франківської області, і головний твір його життя — чотиритомна епопея про Гуцульщину. Роман "На високій полонині", написаний у Швейцарії і виданий у Варшаві у 1936 р., став першою книжкою багатотомного полотна про Гуцульщину, де зібрано величезний етнографічний матеріал, показано побут, звичаї, духовну культуру гуцулів. Сам Вінценз писав, що його призначення "відкривати світові барви та історію Гуцульської Верховини". Українською книжку переклав Тарас Прохасько.

Найповніша, найдетальніша біографія Вінценза, написана Мирославою Олдаковською-Куфель показує незвичайну особистість, якій бурхлива історія XX століття не пошкодувала випробувань і труднощів, однак не змогла зламати – попри ув’язнення, еміґрацію, бідність і брак визнання за життя. Ця книжка – про пошуки Вінцензом ідеалів, його блискучі художні та есеїстичні твори, мозольну працю на користь діалогу між народами, релігіями, соціумами, традиціями, а передусім – між Сходом і Заходом. Переклад здійснив Олесь Герасим під науковою редакцією Андрія Павлишина.

У презентації візьмуть участь Тарас Прохасько, Олесь Герасим та Андрій Павлишин.

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Павлишин Андрій,Прохасько Тарас,Герасим Олесь

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні