«Культура vs. Пропаганда»: Випадок філософії. Михайло Мінаков і Вахтанг Кебуладзе

11 березня у рамках проекту «Культура vs. Пропаганда» відбудеться дискусія між Михайлом Мінаковим та Вахтангом Кебуладзе. Фокус дискусії – філософія.

Модеруватиме захід філософ та письменник Тарас Лютий.

Чи можна вважати пропаганду контркультурним явищем? Чи протистоїть філософія пропаганді, чи вона сама містить у собі елементи пропаганди? В який спосіб обмеження викладання філософії відкриває дорогу пропаганді? Чи трансформує пропаганда сферу освіти? Ці та інші питання обговорюватимуть учасники дискусії.

«Філософія ніяк не повязана із пропагандою. А пропаганда часто перебирає філософські тези для своїх вправ. І в цьому криється безпосередня небезпека для середовища інтелектуалів, яке в певний момент може захопитися догматичним мисленням», – вважає Михайло Мінаков.

«Пропаганда є частиною культури, якщо вона сприяє культивації, розвику чого-небудь. Якщо ні – то вона є контркультурним явищем. Совєтська філософія майже цілковито слугувала антилюдській комуністичній пропаганді, тому була контркультурною. Те, що в сучасній українській філософії залишилося від совєтської філософії, треба усунути заради того, щоб інтелектуальна культура могла розвиватися», – висловлює думку Вахтанг Кебуладзе.

Учасники заходу є відомими представниками молодої генерації українських філософів.

Вхідним квитком на захід є дитяча книжка, яка стане внеском у спільний проект Форуму видавців і Фундації Дарини Жолдак – «100000 книг для сільських бібліотек».

Реєстрація обов’язкова. Серед усіх, хто зареєструється і завітає на захід, буде розіграно фірмовий блокнот Форуму видаців. Приз переможець отримає після завершення дискусії.

На сайті tsn.ua дискусію транслюватимуть у прямому ефірі. Усі охочі зможуть поставити питання, найкращі з яких будуть озвучені у студії.

Місце: Fedoriv Hub (вул. Велика Васильківська, 5, Арена-Сіті, офіс 27, 5-й поверх), Лектори: Кебуладзе Вахтанґ , Мінаков Михайло , Лютий Тарас, Вартість: нова дитяча книжка грн, Організатори: Проект «Культура vs. Пропаганда»

Реклама:

Головне сьогодні