Тест

Гірськолижний сезон: перезавантаження

Бонуси приходять пачками. Крім того, що випав чудовий сніжок, істотно знижено ціни на проживання в регіоні.

По-перше, різноманітні знижки оголосив сам ТК "Буковель", по-друге, - і це перевірено часом і натовпами туристів - можна знайти силу-силенну житлоплощ в околицях туркомплекса.

Ціни там будуть істотно нижчими. І в розпал сезону, і зараз - в період чималих знижок. У регіоні на даний момент легко можна зняти номер з пристойними умовами для життя за 80-90 грн. в добу з особи, і людиною ж при цьому себе відчувати.

До речі, окрім знижок на "нічліг", можна дуже істотно економити на витягах. Хто рано встає, тому Бог дає, як кажуть.

З 8-00 до 9-00 ранку можна придбати абонемент за ціною 91 грн. - замість звичайних 230 грн. Це ж стосується і прокату спорядження, яке може обійтися удвічі дешевше. Наприклад, замість 100 грн. ви обійдетеся сумою в 50 грн. за той же еквіп. Дешево і абсолютно при цьому не сердито.

Краще вибиратися до Буковелю в будні, щоб не штовхатися в чергах на підйомник. Дотримуючись цих нехитрих порад, можна заощадити третину, а то й половину запланованого на відпочинок бюджету. А задоволення отримати - відсотків на 200 в плюс.

Знайти пристойне житло можна в Яремче, де є і "свої" гори - г. Горган (1432 м.), г. Маківка (985 м.), г. Велика Верба (1100 м.), г. Довбушанка (1755 м.), г. Синячка (1401 м.), г. Багровець із своїми бугелями. Також - в околицях розташовані гірськолижні курорти смт. Ворохта, с. Микуличин, с. Татарів, с. Поляниця, с. Яблуниця, с. Вороненко.

Татарів при цьому знаходиться в 14 км. від Буковеля, Микуличин - на відстані 17 км.

Дістатися можна автобусом, власним транспортом, якщо такий є, або на таксі. Таксі, зазвичай, завантажуються охочими, які складаються по 10-15 грн. 20 хвилин екстремальної їзди - і ви на місці - для екстремального катання.

[L]До речі, якщо ви приїхали вперше і на власному авто, розпитайте місцевих жителів, чи зможете ви самостійно доїхати до потрібного пункту. Карпатські дороги частенько не сприймають ніякого транспорту, окрім серйозних джипів і вітчизняних всюдиходів-уазиків.

С. Ясиня лежить у підніжжя гір Близниця (1883 м.), Говерла, Петрос, недалеко - г. Стіг (1707 м.). Тут же - відомий гірськолижний курорт Драгобрат, який славиться стабільним сніжним покриттям із листопада і до травня. У самому селищі є й свої витяги.

Яблуниця - це, звичайно ж, Яблунецький перевал (921 м.н.р.м.), гори Поділ (1045 м.), Горішків (1039 м.), Довгий Грунь (971 м), Перехрестя (1091 м.), Щербанів Верх (1069 м.) і з десяток підйомників.

Наприкінці, скористаємося порадами гірськолижників, що уподобали Буковель як постійне місце відпочинку: зручніше і найекономніше зупинятися в регіоні, катаючись при цьому на доглянутих схилах Буковеля.

Пристойні підйомники, ратрачені траси, безліч кафешек-шашличних-колиб, сніжні гармати. Але зараз вони не потрібні, адже випав справжнісінький сніг!

Інна Чернова, кореспондент порталу "Світ активного відпочинку", для УП